Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing ‘In gesprek over het levenseinde’

20 oktober 19:30 - 22:00

In het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg organiseert Stichting Nabij samen met haar Boxtelse zorgpartners de lezing ‘In gesprek over het levenseinde’.

Mensen vinden het aangaan van deze gesprekken vaak lastig, terwijl het veel voordelen kan opleveren om tijdig stil te staan bij dat wat onvermijdelijk is. Gastspreker Rob Bruntink is gespecialiseerd in palliatieve zorg en het praten over het levenseinde. Hij zal tijdens de avond aangeven waarom we het vaak zo moeilijk vinden om bij het levenseinde stil te staan. En vooral vertellen waarom het zinvol kan zijn om dat juist wel te doen. Hij geeft tips om het gesprek te starten en benoemt onderwerpen die aan de orde kunnen komen. Op hoofdlijnen gaat het daarbij over goed afscheid nemen en warme, passende zorgverlening. Rob Bruntink is hoofdredacteur van Pallium, een vakblad over palliatieve zorg. Hij schreef samen met Mariska Overman de boeken “Ik weet niet wat ik zeggen moet. Hoe praat je over dood, verlies en rouw” en “Levenseindegesprekken”.

Wij nodigen u van harte uit op woensdag 20 oktober van 19.30 tot 22.00 uur. De zaal opent om 18.45 uur. De lezing vindt plaats in het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel. Er is parkeergelegenheid bij de Esso aan de Fellenoord, nabij de ingang van het lyceum.

Aanmelden kan tot 15 oktober via www.stichtingnabij.org of bel naar Henriëtte Dikmans, telefoon 06-45409975. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meldt u op tijd aan. In navolging van de nieuwe coronamaatregelen vragen wij u bij binnenkomst naar een coronatoegangsbewijs (QR-code of PCR-test).

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door: Contour de Twern, Standby Thuiszorg, Hospice Acacia, Vivent, Woonwijs en Zorggroep Elde Maasduinen.

Gegevens

Datum:
20 oktober
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie: