Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing ‘De Geschiedenis van Molukkers in Nederland’

28 augustus 00:00

Lezing Louisa Parihala bij (W)etenstijd op 28 augustus in Woonzorgcentrum Theresia

Het is meer dan 65 jaar geleden dat de Molukse KNIL-militairen met hun gezinnen naar Nederland kwamen. Zij zouden tijdelijk blijven, maar inmiddels zijn de Molukkers al vier generaties in Nederland.

In Brabant wonen de Molukkers onder andere in woonoord Lunetten in Vught, op de plek van het voormalige concentratiekamp. Louise Parihala is een van hen. Ze kwam toen ze vier jaar was in een barak van kamp Vught terecht. “Het wonen in het kamp was geen luxe”, vertelt Louise. “Toen ik naar de middelbare school ging en langsging bij Nederlandse meisjes die in heel mooie huizen woonden, wilde ik dat ook. Ik wilde ook in een mooi huis wonen in plaats van een kamertje in een barak.” Toch woont Louise er nog. “Ik zou nu ook niets anders meer willen. Het is een stukje vaderland geworden. Dat hebben we ook voor elkaar gekregen. Dat dit kamp een kamp voor Molukkers blijft.”

Aanmelden maaltijd
Vooraf aan de lezing kunt u deelnemen aan de warme maaltijd, bestaande uit een voor- en hoofdgerecht. De maaltijd kost 5 euro; de lezing inclusief een kopje koffie/thee 3,50 euro; lezing en maaltijd inclusief een kopje koffie/thee kosten samen 7,50 euro. U kunt u aanmelden tot uiterlijk 26 augustus via ABZ: (073) 6572000 of info@abzvught.nl . Iedereen is welkom!

Vervoer
Geen vervoer? De Seniorenbus rijdt voor Wetenstijd. De prijs voor leden is 50 cent en voor niet-leden 1 euro per rit. Bel voor meer informatie de Seniorenbus: 073-7113191.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
28 augustus
Tijd:
00:00
Evenement Categorie:

Locatie

Woonzorgcentrum Theresia
Molenrijnselaan 48
Vught,
+ Google Maps