Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing bij Sterrenwacht Halley

17 mei 2018 20:00

Op donderdagavond 17 mei houdt Halley-lid Willem Schot bij Sterrenwacht Halley een lezing getiteld ‘Alles wat vanuit de ruimte op onze pet valt’. De lezing begint om 20.00 uur. Entree voor niet-leden: € 5.

Uit het heelal komt heel wat op ons af: elektromagnetische straling, deeltjesstraling, zandkorrels, stenen en zelfs planetoïden. Willem Schot vertelt daarover.

Wij zijn direct betrokken bij wat er in de ruimte gebeurt en de dingen, die daardoor naar ons toekomen. Dat beïnvloedt onder meer onze gezondheid en ons klimaat. De zon is voor ons heel erg belangrijk en veranderingen in de activiteit van de zon kunnen ons maken en breken. Ook diep in de ruimte ontstaat straling waarvan de invloed op het aardoppervlak duidelijk aanwezig is. Stofdeeltjes en ruimtestenen bereiken ons. In de lezing geeft Willem Schot extra aandacht aan de impact van twee inslagen door planetoïden 14,5 miljoen jaar geleden. De kraters hierdoor in Zuid-Duitsland zijn nog betrekkelijk vers. Dit zijn de Nördlinger Ries en het Steinheimer Becken.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
17 mei 2018
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sterrenwacht Halley
Halleyweg 1
Heesch/Vinkel, 5383 KT
+ Google Maps