Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kamerkoor Tourdion Waalwijk geeft uniek kerstconcert in de Cultuurtoren

21 december 2018 20:00 - 23:00

De kersttijd is in aantocht en daarbij horen aankondigingen van kerstconcerten, met uitvoeringen van traditionele carols en kerstliederen, het Weihnachts-Oratorium van Bach of de Messiah van Händel. Prachtige muziek en passend bij de kerstsfeer, maar de klassieke muziek heeft meer te bieden voor kerst. Kamerkoor Tourdion Waalwijk nodigt u uit voor een kerstconcert met een uitzonderlijk programma op vrijdagavond 21 december in de sfeervolle kapel van abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk.

De Lofzang voor de geboorte van de Heer, Lauda per la Natività del Signore, van Ottorino Resphigi (1879-1936) wordt vaak over het hoofd gezien. Deze Lauda, die in Nederland zelden uitgevoerd wordt, werd in 1930 gecomponeerd voor 3 solisten (de engel, Maria en de herder), koor en een instrumentaal ensemble van blazers en 2 pianisten. De pastorale sfeer van het kerstverhaal past uitstekend bij Respighi’s “nieuwe oude muziek”. Die stijl maakt gebruik van moderne harmonieën en instrumentatie en van oude vormen en melodieën uit de Renaissance en de Barok, zoals madrigalen, gregoriaans gezang en fuga’s. Dit werk kan zeker tot uw muzikale favorieten gaan behoren.

Wie weet geldt dit ook voor de tweede compositie die op het programma staat: Gaudete, Verheug u, van de Zweedse componist en koorleider Anders Öhrwall (1932-2012). Öhrwall componeerde dit werk in 1963 voor het Zweeds Radiokoor en een instrumentaal ensemble. Hij verwerkte oude kerstliederen tot een schitterende muzikale kerstcollage. De meeste melodieën zult u herkennen en zo mee kunnen neuriën tijdens de uitvoering.

Er is gelegenheid voor concertbezoekers om zélf te zingen. Voorafgaand aan het kerstconcert kunt u vanaf 19.00 uur samen met het koor, gastzangers en dirigent Rick Muselaers een kerstlied instuderen dat tijdens het concert met u als koorzanger zal worden uitgevoerd. Welkom bij concert en workshop!

Solisten: Luisa Kop (sopraan), Amy van Eijck (mezzosopraan) en Kelsey Thornton (tenor)
Instrumentale begeleiding: blazersensemble onder leiding van Geert Schrijvers en pianoduo Steven van Gool en Tessa Verboven. Het geheel staat onder leiding van Rick Muselaers.

Het kerstconcert wordt georganiseerd door de Cultuurtoren Honsoirde. Entreekaarten zijn in de voorverkoop à € 12,50 te bestellen bij www.honsoirde.nl/kerstconcert/ (bij de ingang € 15). Vanwege de verwachte belangstelling raden we u aan snel te reserveren. Apart aanmelden voor de zangworkshop hoeft niet.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
21 december 2018
Tijd:
20:00 - 23:00

Locatie

Stichting Honsoirde
Abdijlaan 6
Nieuwkuijk, 5253 VP
+ Google Maps