Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gezien van der Tempel exposeert in Ketjapfabriek

4 oktober 2018 09:00 - 30 november 2018 17:00

“De kwasten vieren feest en ik heb het geluk dat ik op dat feestje mag zijn.” Zo’n gevoel kan Gezien van der Tempel bij het schilderen hebben, maar vaak is het ook gewoon hard werken.

Abstract en intuïtief schilderen is de grote liefde van Gezien van der Tempel. Haar grote uitdaging is om het gevoel en het wezen van een gekozen thema uit te beelden en op te roepen zonder het onderwerp realistisch weer te geven. Daarvoor zet zij allerlei beeldelementen in, zoals compositie, kleur, vlak en de manier van penseelvoering. Veel van haar werk is met acryl op doek geschilderd, soms met toevoeging van zand of papier om het een ruwere structuur te geven. Als het onderwerp erom vraagt, zet zij een stevig kleurgebruik en contrasten in. Andere werken ademen juist een verstilde sfeer. Met haar abstracte beeldtaal hoopt zij van hart tot hart te spreken.

Enthousiast
Als kind had Gezien van der Tempel al een voorliefde voor alle soorten van creativiteit. Rond 1991 ontdekte zij dat schilderen onvervreemdbaar bij haar hoort. Vanaf die tijd volgde zij jarenlang teken- en schilderlessen bij diverse docenten. Daarna ging zij zelfstandig schilderen; ook maakt zij enthousiast deel uit van een schildergroep. Vijf jaar geleden nam zij het initiatief voor de oprichting van Beeldend Collectief in ’s-Hertogenbosch. Daarmee exposeerde zij onlangs in Perron-3 te Rosmalen.

Nu exposeert zij solo in de Ketjapfabriek, Van Heeswijkstraat 4a, Vught. Op de website www.beeldendcollectief.nl is meer te zien over het werk van Gezien van der Tempel. De expositie kan bezocht worden tijdens kantoortijden, in het weekeinde alleen op afspraak. Zie: www.ketjapfabriek.nl.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Begin:
4 oktober 2018 09:00
Einde:
30 november 2018 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

ketjapfabriek
Van Heeswijkstraat 4a
Vught, 5262 XG
+ Google Maps
Website:
www.ketjapfabriek.nl