Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘Geniaal of knettergek?‘: unieke expositie Jean Thomassen tot 13 oktober in Den Bosch

20 augustus - 27 augustus

Tot en met 13 oktober is in Museum Slager in Den Bosch een unieke expositie te zien van de werken van Jean Thomassen. Kunstcritici en journalisten zijn het roerend oneens over de absurdistisch realistische schilderijen van Thomassen: zijn ze prachtig of hemelschreiend? Is hij geniaal of knettergek? De tentoonstelling is te zien op zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur en maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Feit is dat zijn werk, áls het te zien is, veel bezoekers trekt. In 2016, het jaar van Jeroen Bosch, trok zijn drieluik ‘Last Judgement Day’ zeer veel aandacht. Zoveel dat het bestuur van Museum Slager besloot om ter gelegenheid van de 70e verjaardag van Jean Thomassen in 2019 een grote overzichtstentoonstelling te organiseren.

Deze retrospectieve is een unieke gebeurtenis. Een kleine groep verzamelaars bezit bijna al zijn werk en een groot gedeelte is in het buitenland. Museum Slager wist de belangrijkste stukken naar Den Bosch te halen en het is waarschijnlijk de enige en laatste keer dat u deze werken in één expositie kunt bewonderen. Bijzonder is tevens, dat ook het schilderij ‘Triomf van de Dood’ en het drieluik ‘Het laatste oordeel’, eigendom van een enthousiaste Belgische verzamelaar, onderdeel zijn van de expositie.

Toegangsprijzen
Entree € 8,50, inclusief kopje koffie/thee
Kinderen tot 12 jaar gratis; Kinderen van 13-18 jaar € 3,50

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Begin:
20 augustus
Einde:
27 augustus
Evenement Categorie:

Locatie

Museum Slager
Choorstraat 8
‘s-Hertogenbosch, 5211 KZ
+ Google Maps