Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Geheugencafé Vught op 20 maart 2019 in Woonzorgcentrum Theresia

20 maart 19:00

“Samen lachen, ook bij dementie”: een lezing door Corrie Aarts

In de relatie tussen mantelzorger en iemand met dementie kan humor een belangrijke rol spelen. Humor relativeert en versterkt de betrokkenheid. ‘Het gaat er vooral om dat je samen kunt lachen’ zegt Corrie Aarts, projectmanager dementie bij ouderenorganisatie De Wever in Brabant. ‘Terwijl humor een goede manier kan zijn om met de situatie om te gaan. Ook mensen met dementie vinden humor belangrijk, ook al verandert die soms.’ Samen met Tilburg University en Fontys Hogeschool zette de ouderenorganisatie een project op over humor en dementie. ‘Het gaat al zo vaak over beperkingen’, zegt Aarts. ‘Wij zeiden: waarom moet het altijd zo zwaarmoedig?’
Corrie Aarts geeft lezingen over het onderwerp en vrijwilligers-workshops. Nu ook dus een lezing bij het Geheugencafé Vught. Aanvang 19.30 u. (inloop met koffie/thee vanaf 19.00u.) De toegang is gratis. Wel graag aanmelden via geheugencafevught@gmail.com of telefonisch bij ABZ: 073 6572000.

Het GeheugenCafé Vught is een ontmoetingsplek met bijeenkomsten voor iedereen die betrokken is bij dementie en is één van de activiteiten van het Dementienetwerk Vught.

Seniorenbus
– mensen die vervoerd willen worden melden dat uiterlijk op 15 maart vóór 12.00 uur bij de Seniorenbus. Tel: 073-711 3191 of E-mail: seniorenbusvught@gmail.com.
– abonnees van de Seniorenbus betalen met één bonnetje per rit (dus twee voor heen én terug)
– niet-abonnees en/of begeleiders van de abonnee betalen € 1,00 per rit (dus € 2,00 voor heen én terug) in de bus af te rekenen met gepast geld.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
20 maart
Tijd:
19:00

Locatie

Woonzorgcentrum Theresia
Molenrijnselaan 48
Vught,
+ Google Maps