Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Foto-expositie Exposures AFC68-2018

17 november 2018 12:00 - 2 december 2018 17:00

Vanaf zaterdag 17 november tot en met zondag 2 december kunt u terecht in het Kruithuis aan de Citadellaan 7 te ‘s-Hertogenbosch voor een grote foto-expositie onder de naam EXPOSURES AFC68-2018. Het Kruithuis is open van woensdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.

De expositie wordt georganiseerd door de Amateur Fotografen Club 68 (AFC68) in het kader van haar 50-jarig bestaan. Leden van de fotoclub tonen hun beste foto’s uit recente jaren. In totaal worden zo’n 150 boeiende foto’s geëxposeerd in een grote variatie aan thema’s en projecten. Daarnaast wordt werk getoond van een bevriende fotoclub uit Leuven, België.
Met deze expositie hopen de leden van AFC68 de bezoekers aangenaam te boeien en ze ook te inspireren tot het maken van geslaagde foto’s. Leden van AFC68 zijn tijdens de expositie aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

De leden van AFC68 hebben zich in al die jaren vooral bezig gehouden met de vraag waarom een foto in technisch of artistiek opzicht is geslaagd, zo boeit of een verhaal vertelt. Het antwoord op die vraag blijkt zeer veelzijdig te zijn. Door regelmatig samen foto’s te analyseren, er over te praten en samen met de camera op pad te gaan, groeit het fotografische niveau van de leden. De club ontvangt daarbij veel steun van de Fotobond (Nederlands Centrum voor Vrijetijdsfotografie) in de vorm van cursussen, mentoraten, exposities en wedstrijden.

Amateur Fotografen Club 68 (AFC68) werd opgericht in een tijd dat camera’s nog met fotorolletjes werkten en foto’s in een donkere kamer moesten worden afgedrukt. De techniek van de fotografie heeft in die vijftig jaar een revolutionaire ontwikkeling doorgemaakt. Computerprogramma’s voor fotobewerking hebben de donkere kamer vervangen en maken het mogelijk de werkelijkheid mooier, perfecter of gewoon helemaal anders te maken. Er is tussen de werkelijkheid en de uiteindelijke foto een enorme ruimte voor verbeelding en creativiteit ontstaan.

De expositie is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Fotobond en Hermes (Regionaal Business Netwerk).
Voor meer informatie over AFC68: www.fotoclubdenbosch.nl.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Begin:
17 november 2018 12:00
Einde:
2 december 2018 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Het Kruithuis
Citadellaan 7
's-Hertogenbosch, 5211 XA
+ Google Maps