Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmavonden in de Speeldoos beginnen weer met komedie-drama ‘Perfect Cadeau’

17 september 2019 20:00 - 22:00

Op dinsdagavond 17 september start Theater de Speeldoos in Vught weer met de eerste dinsdagvondfilm van het seizoen. Dan wordt gedraaid de film ‘Perfect Cadeau’ met o.a. Miron Hageman, de basisschool directeur van de Koningslinde in Vught! Aanvang 20.00 uur.

De film ‘Perfect Cadeau’ gaat over een ongemakkelijk reüniediner tussen drie mislukte broers wat ontspoort wanneer de vrouw waar ze allemaal van houden haar zwangerschap bekend maakt. Ze weigert echter te vertellen wie de vader is. De drie broers zien zichzelf als het centrum van hun eigen, kleinzielige universum; een ongrijpbare vrouw waar ze allemaal om verschillende redenen van houden maar die hen alle drie om uiteenlopende redenen misleidt; een afwezige, bedlegerige vader wiens aanstaande erfenis de familie samenbrengt onder het mom van een gemoedelijk reüniediner. Het zijn de giftige ingrediënten voor een rampzalige avond.

Meisner methode
Het verhaal van de film ontstond volgens ‘de Meisner-methode’, door improvisatie en niet op basis van een script. Dat gebeurde allemaal onder regie van Martijn Hullegie in Den Bosch. Alle betrokken acteurs zijn amateurs met een drukke baan. Ondanks het gebrek aan een ruim budget en opnametijd is Martijn erin geslaagd om een professionele, avondvullende speelfilm af te leveren. Martijn Hullegie: “Ik denk dat mensen naar een leuke film gaan kijken die grappig, maar ook schurend en confronterend is. Iedereen die een broer of zus heeft, zal zich erin kunnen herkennen. Of zwangere vrouwen, die hun partner willen laten zien wat er met haar aan de hand is.” (bron: omroepbrabant.nl). De film is op verschillende plaatsen in Vught opgenomen.

Recensies
★★★ Film vandaag: ”Perfect Cadeau is een redelijk kleinschalige productie en heeft eigenlijk meer weg van een theaterstuk; volledig gegrond in improvisatie en gewapend met luchtige dialogen. We zien hier weer wat anders; en dit is zonder meer verfrissend.”
★★★ Filmtotaal: ”Als de ambitie er is om op deze manier meer films te maken, mag dat zeker aangemoedigd worden.”

Kaarten
Entree 6,25. Kaarten zijn te reserveren via telefoon 073-65655 88 (ma. & do. van 13.00 tot 17.00 uur), een uur voor aanvang van een voorstelling of film of op www.theaterdespeeldoos.nl.

Gegevens

Datum:
17 september 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Theater de Speeldoos
Vught, + Google Maps