Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Film Sea the truth bij De Walnoot

14 december 2018 20:00 - 23:00

(VER)andercafé organiseert op vrijdag 14 december een filmavond met Sea the Truth in gemeenschapshuis de Walnoot. De film start om 20.00 uur en vanaf half acht is de zaal open. Entree is 2,50 euro.

(VER)andercafé is een initiatief van Transitie Boxtel en wil allerlei aspecten van duurzaamheid belichten. Eerder hebben we Meat the Truth vertoond. Dit maal gaan we Sea the Truth laten zien.

Door ons eetpatroon staan ook de oceanen onder druk. Als we in het huidige tempo vis blijven vangen en eten zijn over 40 jaar de oceanen en zeeën leeggevist. Wetenschappers zeggen het al jaren, maar er zijn nog steeds geen maatregelen genomen die het tij kunnen keren. De jacht op vis is een uit de hand gelopen economisch monstrium: met grote sleepnetten worden de bodems van de zeeën leeg geschraapt, alles wat leeft met een vernietigende kracht met zich meenemend. De massale bijvangst gaat verminkt of dood terug de zee in.
En is het echt wel nodig zoveel vis te vangen en te eten? De fabel van gezonde visolie is hardnekkig. De oplossing wordt gezocht in duurzame visserij
projecten. Maar vooraanstaande wetenschappers zeggen dat iedere vis die nu uit de oceaan wordt gehaald er een teveel is.

Sea the Truth is het vervolg op Meat the Truth, de film die het verband aangeeft tussen veehouderij en het klimaatprobleem. Beide producties zijn van de Nicolaas Pierson Foundation (NGPF) die wijst op de urgentie van een andere omgang met dieren, natuur en milieu.

Na afloop is er gelegenheid tot discussie aan de hand van enkele stellingen.
We kunnen niet langer wegkijken. We zijn of onderdeel van het probleem of we zijn onderdeel van de oplossing.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
14 december 2018
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

Gemeenschapshuis De Walnoot
Reginahof 1
Boxtel, 5282 GC
+ Google Maps