Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Film ´I’am not your negro’ aanklacht tegen zwart-witdenken

28 oktober 2021 14:00 - 16:00

We leven in het tijdperk ‘BlackLivesMatter’, maar weinigen weten waar het precies om gaat. De meedogenloze, maar ontroerende film ‘I’am not your negro’ geeft daar een antwoord op. Donderdag 28 oktober 14.00-16.00 uur in de Rode Rik, Van Sonstraat 49, Vught. Entree 2 euro.

De film van Raoul Peck vertelt het verhaal van de zwarte schrijver James Baldwin over de machtsstructuren in Amerika die haarscherp blootleggen hoe diep het racisme verankerd zit in de maatschappij. Niet alléén in Amerika, ook bij ons. Het geeft het fundamentele gevoel weer waarbij de (zwarte) ander niet in zijn menselijkheid wordt ervaren. Aan de hand van de historie van Amerika, de cultuur, de filmindustrie, de acties met net zovele (witte) moorden tot gevolg, en vooral ‘het normale’ leven legt Peck genadeloos de spiegel bloot die Baldwin ons voorhoudt: we moeten ons afvragen waarom we in zwart-wittegenstellingen denken, waarom hebben we ‘de ander’ nodig om het ‘ik’ te definiëren.
In schokkende beelden en scherpe gezegdes ontmoeten we pijnlijk onszelf: iedereen is en denkt racistisch! Hoe kunnen we dit doorbreken? Deze film móét u gezien hebben om onze tijd en noodzaak van herbezinning op ‘zwart’ en ‘wit’ te begrijpen. Presentatie: Jo van Dinther. Uitsluitend toegang met QR-code op papier of via de QR CoronaCheck-app. www.ouderensamen.nl

Gegevens

Datum:
28 oktober 2021
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Rode Rik
Van Sonstraat 49
Vught, 5262 HX
+ Google Maps
Telefoon:
073 684 0538
Site:
http://www.roderik2.nl/