Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Film bij de Muzieksalon

29 september 14:00 - 16:00

Op donderdag 29 september is er van 14.00-16.00 uur een Muzieksalon in De Rode Rik, Van Sonstraat 49. Vrije inloop. Entree 2 euro contant, koffie of thee pinnen. www.ouderensamen.nl

Een hartaanval zet een streep door de overvolle agenda van dirigent Daniel Daréus (Michael Nyqvist). Om tot bezinning te komen, keert hij terug naar zijn geboortedorp in Noord-Zweden. Daar wordt hij met zijn neus op de feiten gedrukt: onverwerkte jeugdtrauma’s hebben al die jaren zijn vermogen tot liefhebben in de weg gestaan. Dat verandert na zijn ontmoeting met de veel jongere Lena (Frida Hallgren), die als een blok voor hem valt. Langzaam krabbelt Daniel op, ook omdat hij als voorzanger de leiding krijgt over het kerkkoor. Zijn onconventionele aanpak zet echter kwaad bloed bij sommigen binnen de hechte gemeenschap.

Introverte musicus Daniel, stralende engel Lena, strenge dorpspastoor Stig (Niklas Falk), bange godin Gabriella (Helen Sjöholm) en tiran Conny: in deze film komt het complete palet aan emoties voorbij, omlijst door acteerwerk waar je stil van wordt. Alle personages passen precies, als tandwieltjes in een ragfijn uurwerk dat enig is in zijn soort. De ene scène is nog raker dan de andere. Zo pink je een traantje weg tijdens het lied dat Gabriella uit volle borst zingt. Indrukwekkend zijn ook de slotminuten, wanneer honderden zangstemmen tegelijk samensmelten tot één, langgerekt akkoord. En dan is er nog dé dialoog van de film: de stevige botsing tussen Stig en zijn vrouw Inger die de kerkelijke moraal met haar zondeleer hekelt. De film eindigt zoals hij begint, maar dit keer voorziet Pollak de beelden van een prachtige symboliek die correspondeert met het thema in dit meesterwerk: thuiskomen in jezelf.

Gegevens

Datum:
29 september
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Rode Rik
Van Sonstraat 49
Vught, 5262 HX
+ Google Maps
Telefoon:
073 684 0538
Bekijk de site van Locatie