Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie schilderkunst van Marion van den Berg

1 oktober 00:00 - 2 oktober 00:00

Expositie schilderkunst van Marion van den Berg-van Asseldonk op zaterdag 1 en zondag 2 oktober van 12.00 tot 17.00 uur in het voormalige Vughts Historisch Museum, Taalstraat 88A.

Voor de tweede maal houdt Marion in Vught een expositie van haar schilderkunst. De eerste expositie, in 2016, is met veel belangstelling en naar ieders tevredenheid verlopen. Deze keer vindt de expositie plaats op de voormalige locatie van het Vughts Historisch Museum, die nu is ingericht als bedrijfsruimte.
Marion schildert sinds 35 jaar voornamelijk in pastel figuratieve kunst, portret, stilleven, landschap en dier, waarvan afbeeldingen ook op haar website www.kunstvanmarion.nl te zien zijn. Met haar scherpe waarneming en vakkundige schildertechniek weet zij met liefde voor haar omgeving haar onderwerpen verfijnd en intens uit te beelden. Nu de vleugels van haar leermeester Guido zijn stilgevallen, heeft haar werk een verrassend nieuwe expressie gekregen. Haar oorspronkelijk werk heeft niets aan kracht ingeboet.

Project Netwerk Rett Syndroom
De opbrengst van deze expositie komt ook dit keer ten goede aan de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging (www.rett.nl) en wel specifiek voor het project Netwerk Rett Syndroom en Onderwijs. Dit netwerk wordt opgebouwd samen met betrokken onderwijsmensen, zodat er meer onderwijs komt voor Rett-kinderen, dit meer zichtbaar is en de kwaliteit ervan wordt verbeterd. Hun onderwijstraject is namelijk veel minder vanzelfsprekend dan dat van de meeste andere kinderen. Marie, de kleindochter van Marion, heeft het Rett Syndroom en volgt dagelijks passend onderwijs op Kentalis in Sint-Michielsgestel. Zij geniet van de warmte en gezelligheid van het ouderlijk gezin. Communiceren met hun omgeving is een belangrijk aandachtspunt voor Marie en haar lotgenoten. Oogcontact, aanraking, uiten van emotie, hanteren van voorwerpen, gebruik van pictogrammen en digitale middelen helpen waar spraak, gebrekkige motoriek en beperkt begrip tekortschieten. Marie, die houdt van mensen, dieren, visuele beelden, water, wind, wandelen en buitenlucht, opent zaterdag 1 oktober om 12.00 uur deze expositie.
De toegang tot het adres Taalstraat 88A is het ‘museumstraatje’ naast het voormalige ‘Bijltje’, dat lopend of per fiets maar niet per auto te betreden is. Parkeergelegenheid is er bij de Vughtse toren, op de Helvoirtseweg, op het Maurickplein en in het dorpscentrum.

Gegevens

Begin:
1 oktober 00:00
Einde:
2 oktober 00:00
Evenement Categorie: