Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie ‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’ van Eveline van de Griend

3 februari 16:00 - 7 april 17:00

Van 3 februari tot en met 7 april is in Museum Slager, Den Bosch, de expositie ‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’ van Eveline van de Griend te zien. De expositie is het sluitstuk van een vijfjarig project en toont voor het eerst de gehele serie van 12 grote olieverf schilderijen op doek en enkele sculpturen. In deze solotentoonstelling stelt Van de Griend actuele vragen ter discussie en worden thema’s als postkolonialisme, culturele verschillen en de onderlinge relatie van de mens belicht.

Eveline van de Griend is een geboren Bossche en resideert in Berlijn, Duitsland. De schilder Hieronymus Bosch heeft een belangrijke rol gespeeld in haar keuze om kunstenaar te worden. Van de Griend groeide op in Nederland, Engeland en Rusland en bracht een groot deel van haar kindertijd door in Afrika. Deze landen en haar vele reizen hebben haar beeldvorming en waarneming van de wereld gevormd.

In de expositie ‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’ combineert Eveline van de Griend op sublieme wijze stijlen uit het verleden met de fictie van vandaag. We zien een duidelijke verwijzing naar renaissanceschilders als Hieronymus Bosch, maar ook naar het surrealisme van de 20e eeuw en de hedendaagse pop- en filmcultuur zoals de absurde logica van de films van David Lynch en sciencefiction. Onder de oppervlakte zijn ook de psychoanalytische theorieën van Freud aanwezig. Eveline van de Griend toont wat meestal liever niet gezien wil worden en daarmee treedt zij in de voetsporen van Hieronymus Bosch. Via de verborgen wezens die huizen in onze geest, opent zij deuren. In haar poging om de menselijkheid te vangen is ze niet bang om zichzelf kwetsbaar op te stellen.

‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’ laat zien dat Bosch zijn nalatenschap voort leeft in een nieuwe generatie. En daar mag Den Bosch trots op zijn.

De vernissage van ‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’ is op zondag 3 februari 16.00 uur. De tentoonstelling loopt tot en met 7 april.

Museum Slager is geopend dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Begin:
3 februari 16:00
Einde:
7 april 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Museum Slager
Choorstraat 8
‘s-Hertogenbosch, 5211 KZ
+ Google Maps