Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Eerste expositie Grafisch Atelier in Arti Capelli

18 mei 11:00 - 30 juni 18:00

Vanaf zaterdag 18 mei houdt het Grafisch Atelier Den Bosch voor de eerste keer een expositie in de Galerie Arti Capelli in hartje Den Bosch. Op deze nieuwe locatie toont het Grafisch Atelier werken van twaalf kunstenaars in een groepsexpositie met de titel ‘Verzameld 2019’.

Verzameld 2019
Voor het vierde jaar op rij brengt het Grafisch Atelier een Grafiekmap uit met een uitgelezen keuze aan prenten. Traditiegetrouw presenteren de deelnemende kunstenaars ieder een kleine selectie van hun eigen werk in een gezamenlijke tentoonstelling. De deelnemende kunstenaars zijn dit keer: Jan van Dijk, Miek van Dongen, Hilly van Eerten, Peter Koene, Lidia Palumbi, Brigit Rutten, Henny Schakenraad, Han Kerkhoven, Marieke Noort, Ronald Sodderland, Marian Vergouwen en Marie-Louise Wasiela.

Exclusieve map
Een vakjury selecteerde vorig jaar uit een groot aanbod twaalf grafische kunstwerken voor de Grafiekmap 2019. De prenten zijn gedrukt door de werkplaatsmeesters van het Grafisch Atelier in samenwerking met de kunstenaars. Ze zitten, samen met een boekje, in een stevige map. De oplage beslaat slechts 20 exemplaren. Tijdens de tentoonstelling worden de twaalf prenten tentoongesteld en is het mogelijk de map aan te schaffen. De opbrengst is bestemd om de werkplaats van het Grafisch Atelier verder te ontwikkelen.

Arti Capelli
Galerie Arti Capelli gelegen In den Boerenmouw toont exposities met hedendaagse kunst van jonge en gevestigde kunstenaars. De galerie is in 1991 opgericht door Gerard Hendriks en Saria Rolobessy. Na het overlijden van Gerard Hendriks in 2007, organiseert Saria Rolobessy de exposities in de galerie, met medewerking van verschillende tentoonstellingsmakers. ‘Verzameld 2019’ is de eerste tentoonstelling die tot stand komt in samenwerking met het Grafisch Atelier Den Bosch.
• Tentoonstelling: Verzameld 2019
• Locatie: Arti Capelli, In Den Boerenmouw 19, 5211 NG ’s-Hertogenbosch
• Te zien: van 18 mei t/m 30 juni, wo-vr van 11-18 uur en op afspraak
• Opening: 18 mei vanaf 15.30 uur
• Gratis toegang

Over het Grafisch Atelier
Het Grafisch Atelier Den Bosch bestaat al 35 jaar, nagenoeg op dezelfde locatie in de Willem Twee fabriek. Het is een werkplaats waar iedereen die wil werken en experimenteren met grafische technieken (zeefdruk, ets, lithografie etc.) welkom is. Kunstenaars, grafisch ontwerpers, illustratoren, amateurs en andere geïnteresseerden kunnen zes dagen per week terecht in de mooiste grafische werkplaats van Nederland om zelfstandig te werken, cursussen en workshops te volgen. Het Grafisch Atelier organiseert daarnaast jaarlijks meerdere grafische kunst exposities.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Begin:
18 mei 11:00
Einde:
30 juni 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Arti Capelli
In Den Boerenmouw 19
's-Hertogenbosch, 5211 NG Nederland
+ Google Maps