Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

D’n Opmaot 2020 met de Knolderapen

2 februari 2020 15:00

Zondagmiddag 2 februari staat het jaarlijkse presentatieconcert van Carnavalsvereniging de Knolderapen ‘D’n Opmaot’, weer op de agenda. Een evenement wat al jaren bekend staat als dé ‘opwerremer’ voor het Dommeldurpse carnaval. Aanvang 15.00 uur. Vanaf 14.30 uur bent u welkom in de foyer van Theater de Speeldoos. De entree is gratis.

Het altijd goed bezochte evenement, ooit begonnen als Snertconcert in Herberghe Sint Joris, kent alweer enige jaren de naam ‘D’n Opmaot’ en is naast een opmaat richting carnaval ook het moment voor de 28 muzikanten van de blaaskapel om hun nieuwe repertoire te laten horen. Onder leiding van Jos van Zandbeek is er de afgelopen maanden hard gewerkt om op 2 februari een gevarieerd en spetterend programma neer te kunnen zetten. Zo komen er nummers voorbij van Vicky Leandros, Dana Winner, Linda Ronstadt en Helene Fischer, maar is er uiteraard ook ruimte ingebouwd voor de echte carnavalsnummers uit Dommerbaorzedurp en Oeteldonk.

Bevriende verenigingen
Ieder jaar nodigen de Knolderapen enkele bevriende carnavalsverenigingen uit om D’n Opmaot gezamenlijk tot een succes te maken. Dit jaar komt de jubilerende carnavalsvereniging DanMarZo uit ons eigen Dommelbaorzedurp en carnavalsvereniging de Piccolo uit Oeteldonk. DanMarZo viert dit jaar haar 22-jarig bestaan en de Piccolo is natuurlijk bekend als oudste carnavalsvereniging van Oeteldonk. Beide muziekgroepen zijn de afgelopen jaren al vaker te gast geweest bij carnavalsevenementen van de Knolderapen en staan garant voor een lekker stukje muziek.

Deurgeschoten Knol
Ook een traditie is de uitreiking van de Deurgeschoten Knol, een onderscheiding die gaat naar iemand die zich al jaren inzet voor het carnavalsfeest of de vereniging ‘de Knolderapen’ in het bijzonder. Zo viel vorig jaar de beurt aan L.V.V.C. De Henkies om deze waardevolle onderscheiding in ontvangst te nemen. De vriendschappelijke band tussen dit Oeteldonkse duo en de Knolderapen hoeft natuurlijk niet nader toegelicht te worden. Wie deze keer gedecoreerd zal worden blijft nog even een geheim, maar hij of zij komt zeker in een mooi rijtje namen terecht. De Knolderapen hopen u zondagmiddag te mogen verwelkomen en het zou leuk zijn als iedereen zoveel mogelijk in carnavalskleding naar de Speeldoos komt!

Gegevens

Datum:
2 februari 2020
Tijd:
15:00
Evenement Categorie:

Locatie

Theater de Speeldoos
Vught, + Google Maps