Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dinerconcert Luke Welch in Kasteel Maurick

20 juni 2017 18:30 - 22:30

De Canadese pianist Luke Welch geeft concerten over de hele wereld. Op 20 juni speelt hij bij Kasteel Maurick DinerConcert met werken van Scarlatti, Beethoven, Oskar Morawetz en Schumann.

Luke Welch werd geboren in Missisauga, Ontario en groeide daar ook op. Op zijn zevende trad hij voor het eerst op voor publiek. Zijn eerste pianoleraren waren Kyzysztof Jedrysik en Catherine Kuzeljevich. Later genoot hij zijn verdere muzikale opleiding tot bachelor en master aan de University of Western Ontario in Canada. Hij rondde de eerste fase van zijn studies af aan het Codarts-conservatorium in Rotterdam, waar hij ook een tijdlang werkte. Luke nam deel aan muziekklassen van vooraanstaande artiesten als Jean-Bernard Pommier, Cécile Ousset, Dang Thai Son, André Laplante, Jean-Paul Sevilla en Stéphane Lemelin.

Zijn debuut als concertpianist was met het Durham Chamber Orchestra. Er volgden optredens op podia in zowel de Verenigde Staten en Canada als diverse Europese landen. Er kwamen optredens met het Mumbles Symphony Orchestra in Wales, onder leiding van David John, en Luke leidde een masterclass en een driedaagse presentatie, solo en in recitals met de Greenway Strings in Engeland. In 2015 maakte Luke Welch zijn eerste tournee door Nieuw Zeeland. Zijn optredens daar vonden weerklank in heel het land. Daarnaast was hij te gast in het Beethoven Haus in Bonn (Duitsland), alsook in de prestigieuze St.-Gileskathedraal in Edinburgh, het Turner Centre in Kerikeri (Nieuw Zeeland) en Music Mondays in Toronto (Canada). In 2015 debuteerde hij in Londen met een concert in St. Martin-in-the-Fields en in 2016 was een van de hoogtepunten van zijn concertseizoen een recital in het historische Castletown House in Celbridge (Ierland). Hij ontving nationale en internationale onderscheidingen, zowel in Canada als in Europa. In 2015 bracht hij zijn solo-pianoalbum uit, The Universal Language.  http://www.lukewelch.ca

Programma
Het programma op 20 juni ziet er als volgt uit:

18.30 ontvangst en aperitief,
18.45 aanvang diner met amuses,
19.00 eerste optreden Luke Welch,
19.15 voorgerecht,
20.00 tweede optreden,
20.15 vervolg diner,
21.00 derde optreden,
21.30 vervolg diner,
21.45 café complet en
22.00 uur toegift.

Reserveren
De kosten bedragen 67,50 euro p.p. Reserveren? Dat  kan via info@kasteel-maurick.nl of telefoon 073-2048028.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
20 juni 2017
Tijd:
18:30 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Kasteel Maurick
Maurick 3
Vught, 5261 NA
+ Google Maps