Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De beleving van een pelgrimstocht

30 oktober 2021 00:00

In het kader van de in Museum Boxtel (MUBO) lopende expositie ‘Pelgrimage, wandelen onder de vleugels van de hemel’ wordt op zaterdag 30 oktober voor de tweede keer de pelgrimstocht van Boxtel naar Vught gelopen. De wandeltocht duurt circa 3 uur met start om 11.30 uur vanuit MUBO. Voor die tijd bent u vanaf 10.30 uur al welkom in MUBO om de expositie te bekijken, de exposanten te ontmoeten en een kop koffie te drinken.

De tochten worden georganiseerd in het kader van de expositie Pelgrimage, een jaar wandelen onder de vleugels van de hemel. Deze tentoonstelling met kunstwerken van pelgrims/kunstenaars Annelies van Rijn en Stephan van den Thillart vindt plaats in het MUBO te Boxtel. Aanleiding hiervoor was hun 1 jaar durende tocht van Brabant naar Rome en Sardinië en via Frankrijk weer terug, zo’n slordige 7.000 km. Hun ervaringen hebben ze verwerkt in een diversiteit aan beelden en foto’s, die in de expositie zijn te zien.

Om een beleving te geven van hun voettocht, wordt onder leiding van beide kunstenaars en de schrijfster van de route Marina van Dalen met een klein groepje gewandeld vanuit het MUBO naar station Vught. De route loopt over de Dommel en via park Molenwijk door Sparrenrijk en dan via landgoed Eikenhorst langs de Halsche Beemden en Kloosterhotel ZIN naar station Vught. Hier kunt u weer de trein terugnemen naar Station Boxtel of een andere bestemming. Een deel van de route loopt via de Witte Zuster-route, zoals beschreven is in de wandelbrochure nr. 16 van De Paadjesmakers. Deze route is ook voor € 2 te koop in MUBO. De tocht start om 11.30 uur en zal zo’n drie uur duren. Graag voor onderweg zelf versnaperingen meenemen. Onderweg wordt wel aangelegd bij het Kloosterhotel ZIN voor een korte pauze en een kop koffie/thee.

Vóór de start van de tocht bent u vanaf 10.30 uur al welkom in MUBO om de expositie met introductie en rondleiding te bezoeken en een kop koffie te drinken. Aanmelden is verplicht en kan nu al op info@muboboxtel.nl of 06-16041898. De kosten zijn € 5 (met museumkaart € 2). Meldt u snel aan in verband met het beperkt aantal van 15 wandelaars.

Foto: De deelnemersgroep van de pelgrimstocht van 16 oktober jl. startklaar voor de tocht vanuit MUBO (foto: Willem van Vossen)

Gegevens

Datum:
30 oktober 2021
Tijd:
00:00
Evenement Categorie:

Locatie

MUBO Museum Boxtel
Baroniestraat 18
Boxtel, 5281 JE
+ Google Maps