Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dauwtrappen in de Kampina met Natuurwerkgroep Liempde

15 september 05:45

Op zondag 15 september verzorgt de Natuurwerkgroep Liempde een wandeling door natuurgebied Kampina in Boxtel. Niemand minder dan boswachter Frans Kapteijns is onze gids.

Deze wandeling is echt voor de ‘vroege vogels’ onder de natuurliefhebbers. We starten om 6 uur in de ochtend, wanneer de dag pas net aangebroken is. Het bos en de heide zijn nog met ochtendnevel bedekt en er is niemand te bekennen. Altijd een magisch moment van de dag. De herfst laat zich voelen door de sterk dalende temperatuur, het blad aan de bomen kleurt en valt. De heide staat in bloei en kleurt paars. In deze tijd van het jaar laten niet veel vogels zich horen, maar helemaal stil zal het nooit zijn. Met wat geluk laat zich een ree, een vos of een verlate uil zich zien. Gids Frans Kapteijns was jarenlang boswachter voor Natuurmonumenten op de Kampina en kent er elk plekje. Zijn liefde voor de Kampina steekt hij niet onder stoelen of banken. Regelmatig is hij te zien in de krant, of te horen op radio of tv. Zijn aanstekelijke enthousiasme en veldkennis dragen bij aan deze bijzondere excursie.

We verzamelen om 05.45 uur bij de kerk van Liempde en vertrekken vanaf daar carpoolend naar het startpunt van de excursie, Het Loo te Boxtel (spoorwegovergang aan de weg van Boxtel naar Haaren). Om 6 uur start de excursie, die ruim 2 uur zal duren. Stevig schoeisel of laarzen is aan te raden. Iedereen is welkom; aanmelden is niet nodig.

Foto: Bernadette Roestenburg

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
15 september
Tijd:
05:45
Evenement Categorieën:
, ,