Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Biergarten Brabant op de Tramkade

26 april 16:00

Na twee jaren van uitstel, gaat het in 2022 dan toch echt gebeuren: Biergarten Brabant op de Tramkade. Het nieuwste festival van Den Bosch voor de eerste keer tijdens Koningsnacht 2022.

In het hart van het terrein vind je de ontmoetingsplek, waar gezellige lange tafels staan en waar je bij diverse (speciaal)bierbrouwerijen als ‘t IJ en Oedipus een heerlijk speciaalbiertje kunt proeven of bij een van de foodtrucks een hapje kunt eten. Verder mogen natuurlijk de Bossche Brouwers niet ontbreken op een Bierfestival aan de Tramkade. “Hier worden de lekkerste zelfgebrouwen bieren van de tap geserveerd en zullen de dj’s van Très Tropicale de hele avond voor warme sferen zorgen.” Aldus Wouter van Heeswijk van de Bossche Brouwers.

“We hebben absoluut niet stilgezeten! De twee verloren coronajaren is er hard gewerkt om het concept van een echte Brabantse Biergarten zo goed mogelijk in de startblokken te krijgen voor als het weer mocht”, aldus Ivo Dierx – eigenaar van Van Zuid Events, die zijn strepen verdiende met onder andere Oranjekade en pop-upconcept Waterkant. “We zijn in 2019 begonnen met het uitdenken van een nieuw festival voor onze stad. We wilden er graag een unieke beleving aan toevoegen; een festival waarmee je verschillende ‘randjes’ van onze mooie stad benadrukt: bourgondisch borrelen met je vrienden, maar waar je ook helemaal los kan gaan op toffe muziek van headliners. Gooi deze ingrediënten in een mixer – samen met de lekkerste speciaalbieren uit de regio én een breed scala aan foodtrucks om je vingers bij af te likken – en Biergarten Brabant werd geboren.”

Over de locatie voor Biergarten Brabant hoefde Dierx niet lang te denken. “Waar zijn de creatieve en culinaire randjes van Den Bosch immers beter zichtbaar dan aan de Tramkade?” De plannen om de Tramkade met Koningsnacht om te toveren tot een heus festivalterrein met twee podia liggen al een tijdje op de plank. Er komt een groot live-podium naast de silo’s, waar tribute bands van o.a. Queen, The Doors en Doe Maar het publiek zullen meenemen op een trip down memory lane. Daarnaast is er een tweede dans-area, naast de Kaaihallen waar top-dj’s als Joost van Bellen en Tonno Disko zullen zorgen dat de voetjes van de vloer gaan.

“De kaartverkoop gaat verrassend lekker”, aldus Manon, marketingmanager bij Van Zuid Events. “De early bird tickets zijn ondertussen helemaal uitverkocht en ook de regular tickets gaan harder dan verwacht. Volgens mij zijn de Bosschenaren wel weer toe aan een feestje zonder gedoe en ook wij zijn er helemaal klaar voor!”

Biergarten Brabant vindt plaats op dinsdag 26 april 2022 (Koningsnacht) op de Tramkade in Den Bosch. Het terrein is geopend van 16.00 tot 00.00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar via www.biergartenbrabant.nl.

Gegevens

Datum:
26 april
Tijd:
16:00
Evenement Categorieën:
,