Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Amateurexpositie in de Speeldoos

8 mei 2019 - 2 juni 2019

Dit jaar zullen 14 deelnemers, 12 schilders en 2 fotografen, voornamelijk afkomstig uit Vught, hun werk laten zien in de Speeldoos op de traditioneel geworden tentoonstelling voor amateurkunstenaars in de maand mei. Donderdag 9 mei om 19.00 uur zal wethouder de heer Toine van de Ven de expositie officieel openen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen de deelnemers zelf één van hun werken mochten kiezen en opsturen voor de expositie, is er dit keer meer aandacht besteed aan elke afzonderlijke exposant. Zo heeft de coördinator tentoonstellingen met de commissie en de deelnemers samen, een of twee werken per exposant gekozen, zodat sommigen wat meer ruimte krijgen. Dat geeft de mogelijkheid aan de kijkers om zich een beter inzicht in het werk van de kunstenaars te vormen. Wat er uitspringt is veel diversiteit; er worden verschillende technieken en stijlen gebruikt, van abstract tot figuratief, van ingetogen tot expressief, van monochroom tot kleurrijk.

Ongeacht het feit dat het hier om niet-professionele kunstenaars gaat, valt op dat vele van hen al een website hebben waarop ze hun werk promoten en dat ze professioneel omgaan met de organisatie van de expositie. De organisatoren hopen velen van de exposanten van dit jaar ook volgend jaar te kunnen ontmoeten en weer te kunnen genieten van nieuwe werk en kunstzinnige ontwikkelingen. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en in het weekend tijdens voorstellingen.

Gegevens

Begin:
8 mei 2019
Einde:
2 juni 2019

Locatie

Theater de Speeldoos
Vught, + Google Maps