Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Alzheimer Café: Vergeet dementie, onthoud de mens!

25 maart 19:30 - 21:30

Het is bijzonder om te zien dat ‘we’ automatisch meebewegen met de stadia waarin kinderen verkeren. Maar waarom doen we dat niet ook bij iemand met dementie? En waarom vertellen we honderduit over de ontwikkeling van onze (klein)kinderen en zijn we o zo zwijgzaam over de ontwikkelingen rondom de mens met dementie?

Zit u ook met de uitdagende vraag hoe je de omgeving zo kunt inrichten dat iemand met dementie daarin goed kan functioneren? Hoe we vanuit empathie kunnen kijken naar de mens met dementie en zijn of haar mantelzorg(st)er? Hoe we op een goede manier kunnen omgaan met het ouder worden?
Weten we eigenlijk wel hoe de wereld van iemand met dementie eruit ziet? Is het niet heel verstandig om juist hen aan het woord te laten over hun woonomgeving of over hun relaties? En heb je jezelf, al dan niet als mantelzorger, al eens afgevraagd in hoeverre hetgeen jij waarneemt ook de waarneming is van iemand met dementie?

Weet u dat een vraag als “Hoe maken we toch iets van ons leven nu?” ook de kans geeft om in te zoomen op de belevingswereld en het gedrag van de mens met dementie én de mantelzorger? Voor de mantelzorger betekent dit bijvoorbeeld dat hij of zij kwetsbaar mag zijn, simpelweg wetend dat ie ook vele talenten heeft. En is het niet zo dat wanneer je je beperkingen kent, je beter op zoek kunt naar een oplossing?

Gastspreker: Diny Stolvoort, adviseur gerontologie, gespecialiseerd in ‘zingeving’. Zij is adviseur van zorgcentra en secretaris van de door haar opgerichte stichting “Licht op groen voor kwetsbaarheid”.

Vanaf 19:00 uur is iedereen van harte welkom. Het programma start om 19:30 uur en de avond wordt afgesloten om 21:30 uur. De toegang is gratis.
Lokatie restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
25 maart
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

Zaal Restaurant De Nachtegaal
Boxtelseweg 15 Schijndel 5481 VE + Google Maps