Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Alzheimer café: Impact van dementie op de relatie

11 februari 19:00 - 21:30

Op maandag 11 februari a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond gaan we in gesprek met een partner van iemand met dementie. We zullen stilstaan bij de impact van dementie op de relatie.

Thema: impact van dementie op de relatie
In een liefdevolle relatie kennen mensen elkaar door en door. Je weet precies wat je aan de ander hebt. Door dementie kan het soms lijken alsof je elkaar opnieuw moet leren kennen. De persoon met dementie doet dingen die de partner niet van hem of haar verwacht. Verder merkt de partner dat de persoon met dementie steeds afhankelijker van hulp wordt. En er is het verdriet dat dierbare gezamenlijke herinneringen mogelijk worden vergeten. Al die veranderingen kunnen ingrijpend zijn.

Deze avond gaan we in gesprek met een partner van iemand met dementie. In dit gesprek zullen we stilstaan bij de impact van dementie op de relatie met als rode draad: hoe ga je om met de veranderingen en het verlies door de dementie en hoe houd je contact met elkaar?

Na de pauze gaan we met de bezoekers in gesprek over hun ervaringen met dit onderwerp.

Praktische informatie
Op maandag 11 februari bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café bij Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP ‘s-Hertogenbosch. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Vivent afdeling Behandeling & Consultatie via Beppie Schothorst, casemanager dementie, telefoon: 06 – 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog, telefoon: 073 – 645 41 77. Of kijk op de website van Vivent: www.vivent.nl.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
11 februari
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Vivent De Hooghe Clock
Klokkenlaan 85
's-Hertogenbosch, 5231 AP
+ Google Maps