Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

23 oktober – 11 december: Expositie van Jordy Koevoets: ‘Komt er ooit een eind aan al dat lijden, juffrouw?’

23 oktober 2017 11:00 - 11 december 2017 17:00

Jordy Koevoets studeerde in de zomer van 2011 af aan de kunstacademie AKV St. Joost in Breda, in de richting van autonome beeldende kunst. Sinds zijn afstuderen heeft hij meegedaan aan verschillende tentoonstellingen en internationaal georiënteerde art fairs. 

Het artistiek proces van Jordy Koevoets gaat over de gekte en onzin van mens, media en maatschappij. De maatschappij waarin we leven ervaart hij dan ook als een grote inspiratiebron met de media toch wel als zijn grootste schietschijf. Hij is wars van taboes en gebruikt alle kunstenaarsmaterialen rucksichtslos door elkaar. De expositie in de foyer van Theater de Speeldoos is hiervan het ultieme bewijs. De onderwerpen en gebruikte materialen van de kunstwerken aan de muur schieten alle kanten op. Een overkoepelend thema lijkt te ontbreken.

“Het is alsof je een wandeling maakt door de stad”, aldus Koevoets. Als je door de stad loopt ben je ook getuige van allerlei dingen die niks met elkaar te maken hebben en beland je plotsklaps in de meest uiteenlopende situaties. Een winkeldief rent je als een speer voorbij met de buit in zijn hand, een ambulance schiet met hoge snelheid door t rode stoplicht op weg naar de volgende reanimatie en even later word je op oorverdovende wijze verwelkomd door de plaatselijke fanfare.

De tentoonstellingstitel kan overigens beschouwd worden als een singulier (tekstueel) kunstwerk en is niet perse het overkoepelende thema van de gehele tentoonstelling. De zin ‘Komt er ooit een eind aan dat lijden, juffrouw?‘ kwam in Koevoets’ gedachte na het zien van de zoveelste (terroristische) aanslag op televisie. Hij verklaart de expositietitel op filmische wijze: De schoolbel gaat. Alle kinderen stormen de klas binnen en gaan zitten op hun plek. Net voordat de juffrouw kan beginnen met de les steekt een ietwat ongeduldig meisje haar vinger op en stelt de verontrustende, meeslepende vraag: ‘Komt er ooit een eind aan al dat lijden, juffrouw?’.

De kunstwerken in de expositie zijn gedurende de expositieperiode te koop, in de foyer van de Speeldoos zal men alle informatie over de  kunstwerken en bijbehorende prijzen kunnen vinden.

Theater de Speeldoos en kunstenaar Jordy Koevoets hopen van harte dat u een kijkje komt nemen…!

De expositie is van maandag 23 oktober tot maandag 11 december 2017 in Theater de Speeldoos in Vught.
Deze tentoonstelling is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 20.00 uur en tijdens voorstellingen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Begin:
23 oktober 2017 11:00
Einde:
11 december 2017 17:00
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Theater de Speeldoos
Vught, + Google Maps