dinsdag 23 januari 2018 5:20

 


 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Duo-expositie in Theater de Speeldoos

11 december 2017 - 2 februari 2018

De foyer in Theater de Speeldoos is van 11 december tot 2 februari het toneel voor de assemblages van Wanda Janota en de drie-dimensionale draadtekeningen van Till Willems.

Wanda Janota uit Oss maakt assemblages met als basis voor elk werk een foto die wat vervreemdend, uit balans, uitdagend en bijzonder is. Hieruit verwijdert zij stukken, kopieert delen en voegt er nieuwe elementen aan toe. Ze gebruikt daar ijzerdraad, touw, draad en kleine voorwerpen voor. Zo ontstaat een theater-achtig schouwspel; helemaal op hun plek in Theater de Speeldoos in Vught.

Tekeningen worden normaal gesproken gemaakt met potlood, krijt of met penseel en Oost-Indische inkt. Een ‘normale’ tekening is altijd plat. Maar niet in het werk van Till Willems uit Litoijen: zij tekent met draad. Dit zijn tekeningen in de ruimte, gemaakt van zorgvuldig uitgekozen ijzerdraad in diverse dikten. Het ruimtelijk lijnenspel blijft verrassen. De ‘tekening’ komt als het ware uit de muur en is steeds anders vanuit diverse hoeken. Schaduwen gaan een belangrijke rol spelen: die vormen op wand of vloer weer nieuwe tekeningen. Dieren vormen haar lievelingsonderwerp. De stier met zijn kracht, de zwaluwen met hun duikelingen, de bonte specht met zijn rode kuifje en de speelse portretten van honden; Till probeert met zo min mogelijk middelen hun essentie weer te geven.

De tentoonstelling van de twee kunstenaressen, die veel met elkaar samen werken, is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag tijdens voorstellingen.

Meer info:
Till Willems 0645130897
http://www.atelier-willems.nl/
https://tillwillems.exto.nl/
Batterijstraat 1, 5396 NT Lithoijen

Wanda Janota 0653593671
www.wandajanota.nl/
wanda.janota@gmail.com

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Begin:
11 december 2017
Einde:
2 februari
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Theater de Speeldoos
Vught, + Google Maps