Extraatje voor clubkas met collecte Jantje Beton

Oproep voor clubs om deel te nemen in maart 2023

Elk jaar wordt in maart de bekende Jantje Beton Collecteweek gehouden. Clubs, verenigingen, speeltuinen, kinderboerderijen, scoutinggroepen en jeugdstichtingen kunnen meehelpen om alle kinderen in Nederland te laten buitenspelen. Jantje Beton zoekt nieuwe clubs om te collecteren in maart 2023.

Een op de zes kinderen speelt niet buiten. Jantje Beton maakt zich zorgen, want buitenspelen is heel belangrijk en gezond voor de ontwikkeling van kinderen. Naast de financiële voordelen voor de club biedt de collecte de mogelijkheid om jongeren te laten bijdragen aan een betere wereld en andere kinderen in minder fijne omstandigheden te helpen. Daarom doet Jantje Beton een oproep om mee te doen aan de collecte. Samen kunnen we meer speeltuinen en speelpleinen vergroenen, gezonde buurten starten en kinderen in kwetsbare posities laten buitenspelen.

Extraatje voor de club
Een voordeel is dat 50% van de opbrengst voor de eigen clubkas is. Wanneer er extra geld nodig is voor een clubuitje of er zijn nieuwe materialen nodig, doen clubleden mee met collecteren. De andere helft gaat naar de projecten van Jantje Beton. In 2022 is er meer dan 1.200.000 euro opgehaald door alle collectanten! Er is dus 612.000 euro naar verenigingen overgemaakt ten behoeve van hun eigen jeugdactiviteiten.

Langs de deuren en online
Er zijn goede doelen die tegenwoordig alléén voor online collecteren kiezen. Jantje Beton collecteert zowel online als langs de deuren met een collectebus én iDEAL QR-code. Deur tot deur haalt nog steeds het meeste geld op, maar vlak de online collecte niet uit. Voor de ene collectant is het een mooie aanvulling om via WhatsApp of online te collecteren, voor de ander is het een uitkomst om alleen een online collectebus aan te maken. Ieder clublid kan dit zelf beslissen en een online collectebus is zó geregeld vanuit je luie stoel.

Over de Jantje Beton Collecte
De collecteweek van Jantje Beton vindt plaats van maandag 6 tot en met zaterdag 11 maart 2023. Online collecteren is mogelijk van 1 tot en met 31 maart 2023. Aanmelden kan via www.jantjebeton.nl/collecte

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …