Maarten van der Weijden in actie tijdens 11stedenzwemtocht

Zwemmarathon 50 jaar Dommelbaarzen, doe je mee?

Dit jaar bestaat de Vughtse zwemvereniging De Dommelbaarzen 50 jaar en dat wordt gevierd. Naast het jubileumfeest houdt de club een zwemmarathon op 11 en 12 mei bij LACO Feel fit Center in Vught. Iedereen die in 2005 geboren is of eerder en een zwemdiploma heeft mag meedoen. De start is om 20.00 uur en de marathon eindigt om 08.00 uur.

Het is de bedoeling dat alle deelnemers sponsorgelden binnenhalen die ten goede komen aan de Maarten van der Weijden Foundation. Hoe meer meters je zwemt, des te meer geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek. Al het geld wordt voor de volle 100% besteed aan kankeronderzoek gefinancierd door de Maarten van der Weijden Foundation. De MVDW foundation stelt een online portaal ter beschikking waar de sponsorgelden aangemeld kunnen worden. Zowel recreanten als wedstrijdzwemmers kunnen meedoen. Mogelijk komt Maarten zelf ook nog even langs, maar dat weten de organisatoren op dit moment nog niet zeker.

Wedstrijdzwemmers
Wedstrijdzwemmers kunnen zich in teamverband opgeven. Een team bestaat uit minimaal 12 personen exclusief 2 reservezwemmers. Het is de bedoeling dat de zwemmers met 4 personen een uur lang 50-meters zwemmen. Dus iedere keer wisselen 4 zwemmers elkaar af. Dit betekent dat de zwemmers ongeveer 4 keer tijdens de gehele periode zwemmen. De marathon wordt op een ludieke manier afgesloten. Uiteraard is het wel praktisch als ieder team begeleiders heeft, dit ook in verband met het banen tellen.

Recreatief
Recreanten kunnen zich zowel in teamverband als individueel opgeven in blokken van 2 uur. Je kunt uit de volgende blokken kiezen: 20.00-22.00 uur, 22.00-00.00 uur, 00.00-02.00 uur, 02.00-04.00 uur, 04.00-06.00 uur en 06.00-08.00 uur. Tijdens deze 2 uur ben je vrij in het zwemmen van het aantal banen. Uiteraard is het wel de bedoeling dat de banen geteld worden in verband met het binnenhalen van sponsorgelden. Banentellers zullen door De Dommelbaarzen geregeld worden. De organisatie vindt het fijn als de recreanten naast het zwemmen bereid zijn om tijdens andere blokken mee te helpen als tellers, EHBO’ers, masseurs, etc.

Prijzen
Er zijn tijdens dit evenement prijzen te winnen voor meest binnengehaald sponsorgeld en team met meest gezwommen meters. Toeschouwers zijn welkom van 20.00-00.00 uur en vanaf 07.00-08.00 uur. Om 07.30 uur zal bekendgemaakt worden hoeveel geld er is opgehaald voor de MVDW Foundation en zal de prijsuitreiking plaatsvinden met betrekking tot meest binnengehaald sponsorgeld en meest gezwommen meters.

Inschrijven
Teams en individuele zwemmers kunnen zich inschrijven door een mailtje te sturen naar: secretaris@dommelbaarzen.com. In deze mail moeten de volgende gegevens opgenomen zijn: naam team, aantal deelnemers incl. namen en leeftijden, aantal begeleiders incl. EHBO- en BHV-bevoegdheid (geldt voor de teams), verwachting op te halen sponsorgeld (minimaal 200 euro bij teamdeelname, minimaal 15 bij individuele deelname.) Doe je individueel mee, laat dan weten in welk blok je wilt zwemmen.

Kijk ook bij

Radioastronomiedag bij Sterrenwacht Halley op 3 maart

Op zondag 3 maart houdt Sterrenwacht Halley in Vinkel een Radioastronomiedag. Het programma begint om …