Zwanenbroederslezing op zondag 11 december

Op zondag 11 december om 14.30 uur zal de jaarlijkse Zwanenbroederslezing plaatsvinden in de Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch (Kerkstraat 20, 5211 KG ‘s-Hertogenbosch). Z.K.H. Prins Jaime de Bourbon de Parme, Klimaatgezant namens Nederland, zal dit jaar deze lezing houden, getiteld ‘De wereld in dialoog met het klimaat’.

Als Klimaatgezant is Jaime de Bourbon de Parme de Nederlandse vertegenwoordiger in de mondiale klimaatdiplomatie. Hij is belast met het ophogen van internationale klimaatambities en het vinden van gedragen oplossingen om wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te verlagen en de regeneratieve kracht van onze planeet te versterken. Jaime is tevens bestuurslid van het Green Climate Fund, dat ontwikkelingslanden helpt in hun mitigatie- en adaptatieslagkracht.

Jaime werd geboren in Nederland in 1972. Hij behaalde een MA aan Johns Hopkins University Paul H. Nitze School of Advanced International Studies (SAIS) en een BA aan Brown University, beide in de Verenigde Staten. Hij is getrouwd en heeft twee jonge dochters. Momenteel vindt in Egypte de VN-klimaattop plaats, waaraan Prins Jaime namens de Nederlandse regering deelneemt. Het verloop van de VN-top zal in zijn lezing aan bod komen. Een actueel onderwerp derhalve en met de laatste ontwikkelingen op wereldniveau.

De lezing zal gevolgd worden door een interactief debat onder leiding van Philip de Witt Wijnen, politiek redacteur van NRC. Bij deze paneldiscussie schuiven aan: Femke Dingemans, directeur van Brabantse Milieu Federatie; Hagar Roijackers, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant; Wim Bens, Bestuursvoorzitter van ZLTO en NCB Ontwikkeling en Maurits van Bouwdijk Bastiaanse, voorzitter Landelijk Brabant / Brabants Particulier Grondbezit.

Na de lezing en de discussie volgt een uitvoering door Cappella Pratensis uit de koorboeken van de Illustre lieve Vrouwe Broederschap.

De toegang is kosteloos. U kunt u voor de lezing aanmelden via deze link.

Kijk ook bij

Lucas Duynisveld wint nationale eindronde International Junior Science Olympiad

Gymnasium Beekvliet is als school zeer actief op olympiades en dit jaar ook heel succesvol. …