Zwaluw MO13-1 streden op NK

Op zaterdag 3 juli stond de strijd om het Nederlands kampioenschap bij het Voetbal Talenten Toernooi voor meisjes onder 13 jaar op het programma. Het toernooi, waaraan ook het team van Zwaluw MO13-1 mocht meedoen, werd gehouden op het complex van voetbalclub BSC in Roosendaal.

Na een seizoen met vooral interne wedstrijden konden de Vughtse meiden zich meten met de beste 15 teams van Nederland. Met een gezonde dosis spanning en teamspirit startten de speelsters het toernooi met drie poulewedstrijden. Helaas werd de eerste wedstrijd tegen Mierlo-Hout, de uiteindelijke verliezend finalist, verloren met 2-0. Zwaluw had de overhand, maar kon niet voorkomen dat Mierlo-Hout uit twee uitbraken twee keer scoorde. Zwaluw herstelde zich goed en won overtuigend de tweede en derde poulewedstrijd met respectievelijk 2-0 en 5-0 door goed combinatievoetbal. Door de tweede plek in de poule mochten de meiden strijden voor plek 5 tot en met 8. De eerste wedstrijd werd nipt verloren met 1-0 van Roosendaal. De strijd om plek 7 en 8 tegen Vianen Vooruit leverde een gelijkspel op, waarop strafschoppen volgden. Koelbloedig schoten de meiden van Zwaluw vier van de vijf strafschoppen raak, wat de overwinning en een welverdiende 7e plek opleverde. Een superprestatie van Lotte, Jasmijn, Sara, Fiene, Eline, Pien, Elysia, Yuna, Miliana, Isara, Eva, Maia, Kornelia, Hildur, Noor, Sam en de coaches Gerson en Maarten! Het toernooi was een mooie, spannende en sportieve ervaring!

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …