Zuiderwaterlinie Festival haalt 1688 euro op voor Dream4Kids

Ruim 2.200 bezoekers hebben op 23 juni ‘De Sprong’ bekeken en genoten van het Zuiderwaterlinie Festival op Fort Isabella. Een dag in middeleeuwse sferen vol met vuurspuwers, zwaardvechten en een muzikale battle. Tegelijkertijd is er ook geld opgehaald voor Dream4Kids, een goed doel dat dromen van kinderen met een jeugdtrauma laat uitkomen.

Zaterdag was Fort Isabella namens de gemeente Vught gastlocatie voor het Zuiderwaterlinie Festival. Een festival met onder meer ‘De Vrouwen van Vught’, Jordy Sanchez, dichters en dansers. De bezoekers waanden zich op deze locatie terug in de middeleeuwen en genoten zichtbaar van alle activiteiten. Indrukwekkend was ‘De Sprong’; parachutisten die op vijf verschillende locaties verspreid over Noord-Brabant landden. Onder de parachutisten bevond zich ook de winnaar van de veiling. Online konden mensen bieden op een tandemsprong tijdens het festival. Het bedrag van het hoogste bod is volledig gedoneerd aan Dream4Kids. Vanwege het weer kon de winnaar helaas niet in Vught springen, maar gelukkig lukte het later op de dag wel boven Grave. “Het was een unieke ervaring en ontzettend mooi, een droom die uitkwam!” aldus de winnaar.

Dream4Kids
Niet alleen de droom van Philippe is uitgekomen, maar ook die van Dream4Kids. “Fort Isabella heeft voor ons een ontzettend mooi bedrag opgehaald, hier kunnen wij dromen mee laten uitkomen”, zegt Heidi Bunicich, directeur dromen bij Dream4Kids. Stichting Dream4Kids organiseert droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een jeugdtrauma. Denk aan rouwverwerking, vechtscheiding, mishandeling, misbruik of verwaarlozing. Deze kinderen verliezen vaak het vertrouwen in zichzelf en de wereld. Dream4Kids onderbreekt de negatieve spiraal en vervult de liefste wens van een kind tijdens een droomdag. Het uitkomen van één droom geeft droomkinderen de moed en energie om weer in dromen te geloven.  “Het is geweldig te zien dat tijdens het festival zoveel kinderen hebben genoten van de activiteiten bij ons op het terrein. En dat we daarmee ook dromen kunnen waarmaken voor kinderen met een trauma”, vertelt Tjeerd Saatrube, mede-eigenaar van Fort Isabella.

Kijk ook bij

Huisvesting arbeidsmigranten in Vught

Ook in de Vughtse economie spelen arbeidsmigranten een rol van betekenis omdat werkgevers steeds vaker …