Zuid Nederlands Workshop Orkest voor ambitieuze musici

Muzikanten tussen de 15 en 25 jaar die serieus verder willen in hun muziek, kunnen vanaf januari 2018 terecht bij het Zuid Nederlands Workshop Orkest. Dit is een nieuw initiatief dat wordt opgezet door trompettist/componist Jeroen Doomernik en altsaxofonist/componist Paul van Kemenade. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor een selectiedag, die op 16 december in muziekpodium Paradox in Tilburg wordt gehouden.

Het Zuid Nederlands Workshop Orkest (ZNWO) is op zoek naar ambitieuze muzikanten, die in elk geval beschikken over voldoende muziektheoretische kennis en een goede instrumentbeheersing. Maar een fikse dosis lef en muzikale eigengereidheid zijn nog belangrijker. De deelnemers aan de workshops wordt op professionele wijze bijgebracht hoe zij kunnen improviseren en samen spelen. Een of meerdere concert(en) in Zuid-Nederland zijn het doel waarnaar wordt gestreefd.

Het ZNWO mag worden gezien als voortzetting van het befaamde Brabants Leer Orkest, dat Paul van Kemenade in 1980 startte en waaruit tal van nu befaamde musici zijn voortgekomen. Eric Vloeimans, Pieter Bast en Paul de Leest zijn daar enkele namen van. Ook Jeroen Doomernik speelde in de eerste edities van het BLO. Paul van Kemenade richt nog altijd workshops in en heeft er inmiddels ruim duizend op zijn naam staan. Doomernik startte vijfentwintig jaar geleden in Den Bosch de Stichting Jazzwerkplaats waarvan hij artistiek leider is. Hij is tevens producent bij talentontwikkelingsprojecten zoals de Jazz Academy en het Utrechtse Rabo Next Stage project in TivoliVredenburg.

Voor de eerste editie van het Zuid Nederlands Workshop Orkest kunnen zich musici voor een ritmesectie opgeven (piano, bas, slagwerk, gitaar) en riet- en koperblazers. De repetities van ZNWO vinden vanaf januari om de week op de maandagavond plaats in muziekpodium Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg. Jonge Brabantse componisten, onder wie Jesse Passenier, alsmede de workshopleiders Doomernik en Van Kemenade, schrijven speciaal werk voor het ZNWO.

Aanmelden
Geïnteresseerden in de selectiedag op 16 december kunnen een mail sturen met opgave van naam, leeftijd en instrument naar quintet@paulvankemenade.nl, met een cc naar info@jeroendoomernik.nl.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …