Investeren in de toekomst

‘Zonnemaatjes’ gezocht

Binnenkort wordt gestart met een zonneveld van ruim 1900 panelen in Haaren, op het terrein van de rioolwaterzuivering van Waterschap De Dommel. Ruim driekwart van de benodigde inschrijvingen is binnen. Er zijn dus nog panelen beschikbaar. Inwoners van Vught, Esch, Cromvoirt en Haaren e.o. kunnen meedoen door zich in te schrijven op Zonnemaatje.nl.

Met de 1900 panelen wordt gemiddeld 520.000 kWh per jaar opgewekt, voldoende voor ruim 150 huishoudens. Dat is dus 100% lokale, duurzame energie. Door de fiscale voordelen halen deelnemers nog een mooi rendement ook. Een kans om in lokale, schone energie te investeren.

Meedoen
Op de website Zonnemaatje.nl is alles te lezen over het project en hoe deelnemers zich kunnen aanmelden. Vanwege de coronacrisis kan er géén informatiebijeenkomst georganiseerd worden. Vragen kunnen per e-mail gesteld worden via welkom@zonnemaatje.nl.

Start bouw zonneweide
Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout is bezig de bouw van de installatie van zonnepanelen voor te bereiden. Wanneer de aanleg volgens planning verloopt, kan in september de productie van duurzame Haarense stroom beginnen.

Kijk ook bij

Het Mooie Kinderboekenfestival 13 juni in Verkadefabriek

Deze zomer komen de mooiste kinderboeken weer tot leven tijdens Het Mooie Kinderboekenfestival, 13 juni …