Elbrimale 2018

Zondagmiddag 24 oktober jubileumeditie Elbrimale Musicale

Een middag in Vught vol bijzondere concerten op 8 unieke podia

Op zondagmiddag 24 oktober vindt Elbrimale Musicale Vught plaats. “Een jubileum nog wel; we zijn er reuzetrots op dat we voor de 10e keer dit fantastische muziekevenement in Vught kunnen organiseren, dat wordt weer volop genieten”, zegt voorzitter Leo Willemen van de Stichting Elbrimale Fonds Vught. De wethouders Yvonne Vos en Toine van de Ven zullen om 13.15 uur het evenement feestelijk openen in het Raadhuis, waarna om 13.30 uur op alle locaties de concerten beginnen.

Met zijn medebestuurders Jeanne Verhoeven-Olijslagers en Jan Jansen organiseert de Stichting dit voor Vught bijzondere en niet meer weg te denken muzikale evenement. Verspreid over acht unieke locaties in Vught zullen dit jaar op deze zondagmiddag ca. 45 beroeps- en amateurmusici en vocalisten viermaal een concert geven van elk 40 minuten. Het publiek kiest zelf de voor hen mooiste concerten uit en loopt, fietst of rijdt in de tussenliggende pauzes van 35 minuten van locatie naar locatie van hun keuze. De entree is gratis, voor een vrijwillige donatie staat op elke locatie een herkenbare donatiebus, contant geld meenemen is dus handig.

Toppers
Vanwege het jubileumjaar heeft het bestuur ervoor gekozen om ‘toppers’ uit de voorafgaande 9 jaren uit te nodigen. Ook dit jaar dus zeker een sterk en zeer gevarieerd aanbod van muziek en muziekstijlen; concerten van een bijzonder niveau, uitgevoerd door nationale en internationale musici en vocalisten, zowel professionals als ervaren amateurs. Van fantastisch (licht)klassiek tot populair en alles wat daartussen ligt. Jan Jansen, die als organisatiecoördinator op 24 oktober de hele dag en route is: “De locaties zetten hun deuren opnieuw wijd open voor de muziekliefhebbers, wel moeten we aan de ingang de wettelijk verplichte coronacheck uitvoeren, hetzij digitaal via de bekende scan of via een papieren versie aan te vragen bij de gemeente. We hebben ook fraudebestendige polsbandjes voor degenen die meerdere locaties gaan bezoeken; daarvoor hebben we de pauzes iets verlengd en bij elke locatie twee hostesses ingezet. Vooraf een plaats reserveren is ook niet meer mogelijk.”

Gratis kennismaken
Bij Elbrimale draait alles om de muziek; voor elk muzikaal oor, of anders gezegd: muzikaal entertainment voor iedereen, voor elk moment. Voor jongeren en voor alle leeftijden daarna.
Het driehoofdige bestuur is – nadat de eis 1,5 meter afstand houden is komen te vervallen – meteen uit de startblokken geschoten om het evenement te organiseren en tot een succes te maken. Leo Willemen: “Velen kunnen nu eens gratis kennismaken met muziek én locaties waar ze doorgaans niet aan toe komen. Dit is een unieke muzikale rondgang door Vught. Wij hopen dat veel muziekliefhebbers van deze kans gebruikmaken.” Bij binnenkomst ontvangen bezoekers een programma-informatieboekje + een jubileumaandenken.

Alle informatie op de website
Bij binnenkomst ontvangt u een programma-informatieboekje en een jubileumaandenken. De cv’s van de musici/vocalisten en het speelschema kunt u via de betreffende link op de website raadplegen: www.elbrimalefonds.nl. Ook zijn de eigen websites van de musici op te zoeken. Het is zeker de moeite waard die te bekijken en dan een keuze te maken, want er komen veel interessante musici/vocalisten en bijzondere combinaties.

Sponsors
Elbrimale Musicale Vught 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door de zeer gewaardeerde medewerking van de 8 locaties en van de sponsors: gemeente Vught; Stichting Vughterstede; Schuurmans & Rombauts; Finance4all; Fa. G. en A. Hooijman; Fa. Jan Hamers; Van Woesik Elektro; Restaurant In ’t Groene Woud; Het Klaverblad; Dit of Dat; Marbel Advies; alle te Vught; Grosveld piano’s & vleugels Tilburg; Gubbels Helvoirt en Mandemakers Keukens Waalwijk.

Maak er een mooie muzikale dag van met familie, vrienden, bekenden of relaties. En duim ook even mee voor goed weer! Kies zelf uit de totaal 32 concerten van 40 minuten.

Kijk ook bij

Concert in Sint-Catharinakerk op 13 juli

Het ’s-Hertogenbosch Vocaal Ensemble (HVE) geeft op woensdag 13 juli om 21.00 uur een concert …