(Foto: Rianne Swinkels)

Zondag 23 juni Food Festival de Es

Zondag 23 juni worden het goede leven en het goede eten gevierd tijdens de 7e editie van Food Festival de Es op Tuinderij de Es in Haaren. Door velen wordt dit festival beschouwd als het beste tuinfeest van Brabant. Deze editie met vooral muziek van muzikanten uit de regio en groene cateraars die koken met de biologische groente van de tuinderij. Ook voor inspiratie over duurzame landbouw en gezonde voeding, voor inspanning en ontspanning is er, voor alle leeftijden, wat te beleven.

Het is een echt familietuinfeest met een breed aanbod aan entertainment voor iedereen; dus neem je vrienden, familie en kinderen gerust mee. Kinderkookworkshop, yoga, workshop kombucha maken, cacao-ceremonie, bloemen plukken, creatieve activiteiten en veel meer. Je kunt lekker met de voeten in het gras genieten van een drankje, of even de voetjes van de vloer bij diverse optredens. Ga luisteren naar Daddy to the Rescue, Hein Augustijn met Brabomundo en de intieme liedjes van Rosa Vendel.

Lokale cateraars zoals Koks van Vaderland, Sannanas, Culina Flamma, Groene Kost, Crêperie Natuurlijk en meer, komen hun lekkerste gerechten maken op basis van de biologische groente die op de bedden groeien tussen de festivalbezoekers. Frank Aarnoudse van Groene Kost zal ook het driegangendiner op de avond ervoor op zaterdag 22 juni verzorgen. Kaartjes voor dat diner zijn te koop via de webshop van tuindees.nl

Rondleidingen
Verder zijn er diverse rondleidingen over de biologische tuinderij en staan de zorgmedewerkers klaar om u alles te vertellen over de dagbesteding op de tuinderij. Collegabedrijf ‘het Kruidenrijk’, aan de overkant van de weg, is ook open deze dag. Kijk voor het volledige programma en de kaartverkoop op de website: tuindees.nl

Mensen met zorgvraag
Op Tuinderij de Es worden biologische groenten, kruiden, fruit en eetbare bloemen geteeld met de hulp van mensen met een zorgvraag. Ook biedt de tuinderij dagopvang voor ouderen en mensen met beginnende dementie. Vier dagen per week wordt de groente in eigen winkel aan het bedrijf verkocht. De hoge kwaliteit zorg en het onderhoud van de tuin en kas kunnen alleen dankzij vele vrijwilligers die zich inzetten. Ook het Food Festival wordt van voor naar achter mogelijk gemaakt dankzij de vele vrijwilligers.

Tickets
Het festival vindt plaats op zondag 23 juni tussen 12 en 20 uur op Tuinderij de Es, Eind 19c in Haaren. Tickets kosten 7,50 euro en zijn te koop via de webshop. Kinderen onder de 17 gratis. Houd de social media of de website van Tuinderij de Es in de gaten voor meer informatie.

Kijk ook bij

Lezing over zonsverduisteringen en andere eclipsen

Op donderdag 27 juni geeft Urijan Poerink bij Sterrenwacht Halley in Vinkel een publiekslezing over …