Foto: archief Klaverblad

Zondag 18 november Sinterklaas in Vught

Op zondag 18 november komt Sinterklaas aan in Vught. Burgemeester Van de Mortel verwelkomt de Sint om 12.28 uur op het station in Vught aan de kant van de Stationsstraat.

Vanaf het station gaat de optocht naar het raadhuis, waar het gezelschap rond 13.00 uur arriveert. Hier vindt een uitgebreide ontvangst plaats. Daarna vertrekt het gezelschap naar DePetrus in Vught. De kerk is geopend van 13.30 tot 15.30 uur. Hier kunnen kinderen Sinterklaas een hand geven en samen met hem op de foto. In DePetrus en de tent worden een aantal kinderactiviteiten verzorgd. Bij voorkeur komen bezoekers met de fiets. Er is een fietsenstalling op de locatie van het oude postkantoor. Auto’s kunnen worden geparkeerd bij Albert Heijn of in de parkeergarage. Programma: 12.28 uur aankomst station Vught, perron 1, Stationsstraat, +/- 13.00 uur aankomst raadhuis, 13.30-15.30 uur Sinterklaasfeest DePetrus. Route optocht: Stationsstraat, Sint-Elisabethstraat, Vlasmeersestraat, Vliertstraat, Leeuwensteinlaan, raadhuis.

Dans voor Sinterklaas
Tijdens de intocht, bij de ontvangst op het bordes van het raadhuis, kunnen alle kinderen hetzelfde dansje doen bij het horen van het ‘Sinterklaas-danslied’. Op diverse basisscholen wordt een dans ingestudeerd onder begeleiding van een docent van StarsOnStage in de periode tussen 6 en 13 november. Het filmpje met de Sinterklaas-dans kun je ook vinden op de website: www.sinterklaasvught.nl.

Kleurwedstrijd
Kinderen uit Vught worden uitgenodigd om deel te nemen aan de kleurwedstrijd. De tekening staat op de website van Sinterklaas en wordt verspreid via scholen. De winnaars mogen met de burgemeester mee in de koets van het station naar het raadhuis. De kleurplaten kunnen worden ingeleverd bij Primera op het Moleneindplein, de bibliotheek, AH Stationsstraat, AH Marktveld en Novalis.

Sint aan huis
Ook is het mogelijk om Sinterklaas en/of Pieten thuis te ontvangen. Meer informatie hierover staat op de website www.sinterklaasvught.nl. Reageer snel, want de agenda van Sinterklaas is snel gevuld.

Meer informatie
Meer informatie over de intocht van Sinterklaas staat vermeld op de website van de stichting: www.sinterklaasvught.nl.

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …