Zomerschool Vught gaat toch door met aangepast programma

Er komt dit jaar toch een Zomerschool! ABZ en Ouderen Samen hebben eind mei de beslissing genomen om de Zomerschool Vught door te laten gaan. “We vinden het belangrijk dat de 55-plussers in de gemeente Vught weer samen iets kunnen ondernemen”, licht Lidia Riezebos van ABZ toe. Marijke Blanken van Ouderen Samen vult aan: “Onze senioren hebben deze sociale contacten hard nodig.”

Het zal duidelijk zijn dat het dit jaar anders wordt dan de trouwe deelnemers gewend zijn bij de Zomerschool. Zo wordt de periode iets ingekort, van 13 juli tot en met 14 augustus. De activiteiten zullen zoveel mogelijk buiten plaatsvinden en ook zal het aantal deelnemers per activiteit kleiner zijn. Bij alle activiteiten worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Want veiligheid staat voorop. Omdat het aantal deelnemers per bijeenkomst kleiner wordt, zullen de activiteiten wat vaker worden herhaald.

Lidia Riezebos: “Dit jaar hebben we de handen ineengeslagen met de Werkgroep Zomerse Activiteiten, die vorig jaar enkele activiteiten inclusief vervoer van de Seniorenbus heeft georganiseerd. Samen met vrijwilligers en medewerkers van de Seniorenbus en de Charlotte van Beuningen Stichting waaronder ook de Rode Rik valt, werken we nu gezamenlijk aan een mooi, passend aanbod dat voor iedereen bereikbaar is.”

Gratis deelname
Dankzij een aantal subsidies kunnen de activiteiten dit jaar helemaal gratis worden aangeboden. Het vertrouwde kopje koffie of thee met iets lekkers zit daar ook bij inbegrepen. Om iedereen de kans te geven om deel te nemen, kan maar voor een beperkt aantal onderdelen worden ingeschreven.

Programma
Er komt géén gedrukte brochure, maar enkele flyers, omdat er nu sneller en flexibeler gewerkt moet worden. Verder komt alle informatie op de websites van Ouderen Samen en ABZ. En natuurlijk de aankondigingen in Het Klaverblad. Dus houd alle media goed in de gaten!

Meer informatie: www.abzvught.nl

Kijk ook bij

Zwarte handel en zware straf: de precaire toestand in Kamp Vught

Voedsel achterhouden voor fuifjes van het personeel, sigaretten voor veel geld verkopen aan bewakers of …