Zomerschool in volle gang

Deelnemers aan de activiteiten van de Zomerschool worden regelmatig gespot in en rondom Vught. Menige senior loopt rond met het zonnige rugzakje, een cadeautje van de Zomerschool vanwege het 10-jarig jubileum. Deze zonnigerugzakdragers hebben één ding gemeen: allemaal namen ze deel aan een activiteit van de Zomerschool. Een wandeling, een excursie of een creatieve workshop. Dit jaar zijn er zo’n 35 activiteiten waarvoor 55-plussers uit de gemeente Vught zich kunnen inschrijven.

De Zomerschool is al ruim 2 weken op gang. Tot 14 augustus kun je nog deelnemen aan allerlei leuke, gezellige, sportieve en leerzame activiteiten. Voor enkele activiteiten zijn nog plaatsen beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld nog aansluiten bij de rondleiding door het Geniemuseum. In dit museum krijg je een goed beeld van het heden en verleden van de Genie, als onderdeel van de landmacht.

Vroege vaartocht
Eind volgende week staat de vroege vaartocht op de Dommel op het programma. Ook daarvoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Het is een bijzondere ervaring om vanaf het water de zon te zien opkomen en de natuur te zien ontwaken. Uiteraard wordt er ook voor een ontbijtje gezorgd. Ben je liefhebber van bloemen of kruiden? Vanwege de grote belangstelling is er in augustus een extra kruidenwandeling gepland. Daar kun je je nog voor inschrijven. Of ga mee naar de Dahliavereniging ‘Rosa van Lima’. In de maand augustus staan de dahlia’s in volle bloei. Een prachtig gezicht! In Vught zijn vrijwel alle jeu-de-boulesbanen verdwenen, dus voor deze activiteit wordt uitgeweken naar Sint-Michielsgestel. Hier hebben ze een echte jeu-de-boulesvereniging. Zelfs bij slecht weer kan dit spel daar worden gespeeld, want er zijn ook binnenbanen. Je kunt je hiervoor nog aanmelden.

Foto’s
Heb je al deelgenomen aan een activiteit en wil je graag de foto’s terugkijken? Kijk dan op de website van mede-organisator Ouderen Samen: www.ouderensamen.nl. Voor meer informatie ABZ, 073-6572000 of www.abzvught.nl.

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …