Zomerlessen qigong en taiji

Ingezonden mededeling

Op maandagavond 3, 10, 17 en 24 juli geeft Ruud Raaijmakers bij droog weer qigong- en taiji-lessen op landgoed Bleijendijk in Vught. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen die met deze disciplines wil kennismaken.

Qigong is de verzamelnaam voor Chinese oefenmethoden die zijn gericht op het versterken van de gezondheid en spirituele ontwikkeling. Het woord ‘qi’ betekent levenskracht en ‘gong’ vaardigheid. Door oefening neemt de qi toe en wordt voelbaar. Eenmaal voelbaar geworden, kan de qi in het lichaam worden gevolgd en geleid. De beoefening ontwikkelt het lichaamsbewustzijn, maakt het lichaam soepeler, lost stagnatie op en zuivert het van ziekteverwekkende factoren. De oefeningen zijn betrekkelijk eenvoudig en kosten weinig inspanning.
Taiji is van oorsprong een martiale kunst. Tegenwoordig wordt het vooral beoefend als een oefenvorm voor het versterken van de gezondheid en het ontwikkelen van mentale kracht. De taiji-vorm bestaat uit een aantal houdingen die aaneen geregen worden tot een vloeiende beweging. De bewegingen zijn rond en worden met ontspannen en alerte aandacht uitgevoerd. Meer informatie is te vinden op de website www.dantian.eu

Plaats: Landgoed Bleijendijk, St.-Michielsgestelseweg 22, Vught. Data: maandagavond 3, 10, 17 en 24 juli. Tijd: Qigong 19.00-20.00, Taiji 20.15-21.15. Kosten: € 9 per les. Aanmelding: Ruud Raaijmakers, info@dantian.eu.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …