Zomerlessen qigong en taiji op Landgoed Bleijendijk

Ingezonden mededeling

Maandagavond 8, 15, 22 en 29 juli geeft Ruud Raaijmakers bij droog weer lessen qigong en taiji bij het Jagershuis op landgoed Bleijendijk in Vught. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen die met deze oefenmethoden wil kennismaken.

Qigong is de verzamelnaam voor Chinese oefenmethoden die zijn gericht op het versterken van de gezondheid en spirituele ontwikkeling. Het woord ‘qi’ betekent levenskracht en ‘gong’ vaardigheid. Deze qi neemt door oefening toe en wordt voelbaar. Eenmaal voelbaar geworden, kan die in het lichaam worden gevolgd en geleid. De beoefening ontwikkelt het lichaamsbewustzijn, maakt het lichaam soepeler, lost stagnatie op en zuivert het lichaam van ziekteverwekkende factoren. De oefeningen zijn betrekkelijk eenvoudig en kosten weinig inspanning. Taiji is van oorsprong een martiale kunst. Tegenwoordig wordt het vooral beoefend als een oefenvorm voor het versterken van de gezondheid en het ontwikkelen van mentale kracht. De taiji-vorm bestaat uit een aantal houdingen die aaneengeregen worden tot een vloeiende beweging. De bewegingen zijn rond en worden met ontspannen en alerte aandacht uitgevoerd. Meer informatie is te vinden op de website www.dantian.eu

Aanmelden
Locatie: Landgoed Bleijendijk, St.-Michielsgestelseweg 22, Vught. Data: maandagavond 8, 15, 22 en 29 juli. De lessen qigong zijn van 19.00-20.00 uur en de lessen taiji worden gegeven van 20.15-21.15 uur. De kosten bedragen 9 euro per les. Aanmelding: Ruud Raaijmakers, info@dantian.eu.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …