Zomerkamp Bladel 2020 extra supergaaf!

Voor de 49e keer hield Stichting Jeugdwerk Rozenoord uit Vught het jaarlijkse zomerkamp in de bossen van Bladel tijdens de 2e week van de zomervakantie.

Zondag 26 juli kwamen de 35 kinderen uit Vught en omgeving met de leiding moe maar voldaan terug bij Elzenburg in Vught. Daar stonden veel ouders en belangstellenden de Vughtse kinderen op te wachten, benieuwd naar de vele belevenissen. En dat ze veel verhalen te vertellen hadden was wel duidelijk toen het grote kamplied voor iedereen werd gezongen op het buitenplein voor Elzenburg. Luidkeels werden de belevenissen van een week bezongen en op de gezichten van de kinderen was af te lezen dat ze een perfecte week hadden gehad. Op alle fronten was het een heerlijke week geweest. Perfect kampweer met maar één regenbui, veel gezelligheid en veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Een echte vakantieweek!

Ondanks corona
Tot en met begin juni stond het doorgaan van de 49e editie onder druk door de coronabeperkingen. Echter toen het protocol zomerkampen 2020 werd
vrijgegeven, bleek al snel dat het zomerkamp met enige aanpassingen gewoon door kon gaan. Dat dit unieke zomerkamp op grote belangstelling mag blijven rekenen, blijkt wel uit het feit dat de maximumcapaciteit van 36 kinderen ieder jaar wordt gehaald. Nu al stromen de eerste aanmeldingen voor het kinderkamp in 2021 binnen. Daarnaast is dit zomerkamp uniek omdat de kinderen géén lid hoeven te zijn van Stichting Jeugdwerk Rozenoord, maar zichzelf individueel kunnen aanmelden als deelnemer.

Dank
Het zomerkamp kreeg dit jaar weer de ondersteuning van Keurslager Jacobs, Jumbo supermarkten, DitofDat en Bistro Petite Ruelle/’tGeveltje en schildersbedrijf Peter de Goey en Bas v.d. Bruggen Hoveniers. Zij en alle mensen die ervoor zorgen dat het kamp ieder jaar georganiseerd kan, worden door de deelnemers en Jeugdwerk Rozenoord hartelijk bedankt.

Aanmelden
Natuurlijk zal in 2021 het zomerkamp weer plaatsvinden in de 2e week van de grote vakantie namelijk van zondag 1 augustus t/m zondag 8 augustus. Ook dán zal de leidinggroep van Stichting Jeugdwerk Rozenoord het tentenkamp opslaan in de bossen van Bladel en zullen alle vaste ingrediënten de revue passeren zoals het dagelijkse kampvuur, de Gouden Tent-competitie, de vele speurtochten, het smokkelspel en de verrassingsdag. Het belooft een bijzondere editie te worden want de 50e editie van het zomerkamp zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Kortom een unieke vakantieweek voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. De inschrijving voor 2021 is inmiddels gestart. Op de site zal binnenkort een verslag met foto’s komen te staan van dit jaar. U kunt uw zoon/dochter ook via deze site inschrijven: www.jeugdwerkrozenoord.nl.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …