Zomerhartenwensenactie Riki Stichting

De Riki Stichting vervult deze zomer de hartenwens van ruim 1.500 ouderen. Veel ouderen voelen zich eenzaam en komen amper de deur uit. In de zomerperiode, als kinderen en vrienden op vakantie gaan, is het verlaten gevoel extra groot. Door lichamelijke beperkingen kunnen veel ouderen ook niet alleen op pad. Bij de Zomerhartenwensenactie worden ze in het zonnetje gezet.

Sinds 2008 organiseert de Riki Stichting deze actie samen met de Zonnebloemafdelingen en verzorgingshuizen waarmee zij samenwerkt. De afgelopen weken hebben ruim 1.500 ouderen met vrijwilligers en leerlingen van basisscholen gesproken over hun wensen; een prachtig contactmoment. Het is voor ieder mens bijzonder om gevraagd te worden naar wat men het liefst nog zou willen doen en om hierover te kunnen vertellen aan iemand die luistert. Deze wensen mogen op kosten van de Riki Stichting vervuld worden.

Vught
In Vught zijn leerlingen van RKBS De Baarzen en Basisschool De Springplank naar respectievelijk Woonzorgcentrum Theresia en Huize Elisabeth geweest om de wensen van de bewoners uit te vragen. Deze wensen worden de komende maanden vervuld. Ook vrijwilligers van de Zonnebloem Vught/Cromvoirt vervullen in de zomermaanden persoonlijke wensen van hun gasten.

Kijk ook bij

Radioastronomiedag bij Sterrenwacht Halley op 3 maart

Op zondag 3 maart houdt Sterrenwacht Halley in Vinkel een Radioastronomiedag. Het programma begint om …