Zomeractie: bezoek Het Groene Woud en win!

Het Groene Woud heeft een eigen zomeractie: tot en met 1 oktober 2020 zijn mooie prijzen te winnen door projecten van het Kloppend Hart in Het Groene Woud te bezoeken. Daar zijn er maar liefst vijftig van, verzameld op een routekaart die te vinden is op www.groenewoud.com/kloppendhart. Het enige wat je hoeft te doen: selfies bij deze projecten maken en ze delen via social media. De actie wordt ondersteund door mooie filmpjes van de projecten die wekelijks worden gedeeld via social media en de website van Het Groene Woud.

Het uitvoeringsprogramma Kloppend Hart van Het Groene Woud startte in 2014 en is in juni 2020 afgerond. Overheden, (vrijwilligers)stichtingen, ondernemers en enthousiaste bewoners werkten intensief samen om het landschap allure te geven. Dit resulteerde in aaneengesloten en toegankelijke natuurgebieden, groot wild, gastvrije kernen en tot leven gewekt erfgoed.

Zichtbare resultaten
Op vijftig locaties zijn de resultaten van die inspanningen duidelijk terug te zien. Van grazende edelherten tot een ecoduct over de spoorlijn Eindhoven-Boxtel, van tientallen opgeknapte boerenschuren op authentieke erven tot het heringerichte centrum van Liempde met Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd en Natuurpoort De Scheeken in De Vleut dat dienst doet als Groene Poort naar Het Groene Woud. Ook ligt er sinds enkele jaren een nieuw en veilig wandel- en fietspad langs de Bobbenagelseweg in Sint-Oedenrode en vind je op tal van plaatsen kunst in het landschap zoals bij Stapelen en het NS-station in Boxtel en bij Ahrend in Sint-Oedenrode.

Bezoek en win!
Alle projecten staan verzameld op een routekaart. Hierop vind je projectbeschrijvingen en vijftig locaties om te bezoeken, te voet, per fiets of met de auto. De komende maanden maak je met jouw bezoek kans op mooie prijzen. In de prijzenpot: een weekendverblijf voor twee personen in authentieke vakantiewoning (t.w.v. 140 euro); een bronstexcursie voor twee personen (t.w.v. 25 euro) en drie cadeaupakketten van D’n Liempdsen Herd.
De spelregels voor deze winactie: maak bij minstens tien van de locaties die op de routekaart staan een selfie, deel de selfies vóór 1 oktober 2020 via Facebook of Instagram en voeg aan je posts de hashtag #routekloppendhart en de locatie ‘Het Groene Woud’ toe.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …