Zomer lang buitenfilm bij Verkadefabriek

Met de start van de zomervakantie voor scholieren, is ook de Buitenbios in de Verkadefabriek gestart. Nu de zomers steeds warmer zijn en langer lijken te duren, draait de Verkadefabriek maar liefst negen weken lang elke woensdag tot en met zaterdag buiten films.

Niet eerder waren de allernieuwste titels buiten te zien. Daar komt nu verandering in met films als The Lion King, de inmiddels 55e film van Woody Allen A rainy day in New York en de nieuwste – misschien wel laatste – film van Quentin Tarantino: Once upon a time in Hollywood met Brad Pitt en Leonardo DiCaprio. Maar ook de beste films van het afgelopen jaar, zoals Bohemian Rhapsody, Todos lo Saben en A star is born zijn te bekijken onder de sterrenhemel.

Met 32 titels is het de grootste buitenbios ooit voor de Verkadefabriek. En er is meer te doen dan film kijken alleen. Bij een aantal films is er een randprogramma, zoals een inleiding van wetenschapsjournalist Govert Schilling voorafgaand aan de historische ruimtefilm Apollo 11 of een koor bij de sing-a-long-versie van de hit Bohemian Rhapsody. De film Ramen Shop kan gecombineerd worden met een kom ramen (een soort noedels) en bij Tel Aviv on fire is een hummus-proeverij.

De films worden gedraaid op de binnenplaats van de Verkadefabriek. Aanvang van de film is 22.00 uur in juli en in augustus 21.30 uur. De bar is al vanaf 20.45 uur open en blijft open tot het einde van de film. Er kan dus ook tijdens de film besteld worden. Ook zijn er verschillende hapjes verkrijgbaar.

Het gehele programma van de Verkadefabriek Buitenbios is te vinden op verkadefabriek.nl/buitenbios en via de app TimeSquare.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …