Arno van der Lee (l) en Wido de Klein

Zing jij mee met Vught op 8 juni?

Beroemd in heel Vught: Arno van der Lee, ‘de man met de gitaar van Jeugd Aktief’. Hij had een prachtig idee. “Ik zag een filmpje van het Britse seniorenkoor The Zimmers. Zij zongen met een rockband My Generation van The Who. Het leek me fantastisch om met een dwarsdoorsnede van Vught zo’n filmpje te maken. Zingen is zó verbindend! Toen heb ik onder de naam My Generation een band, dj, rapper en filmploeg bij elkaar gezocht. Én ik heb muziekdocent Wido de Klein gevraagd een lied voor Vught te maken.”

Wido: “Ik vond voor iedere generatie van Vught een lied en daar heb ik één geheel van gemaakt. Het is een mix van ‘Iedereen is van de Wereld’ van The Scene, ‘Zing, vecht, huil, bid’ van Ramses Shaffy en ‘Eén Wereld’ van Jeroen van der Boom. Het drukt uit dat we samen verantwoordelijk zijn voor de wereld.” Arno: “De tekst van het lied gaat over het samenbrengen van de hele planeet. Dat was wat onoverzichtelijk voor ons. Als we het lokaal voor elkaar krijgen, ben ik al helemaal tevreden!”

Doe mee!
Het project krijgt ondersteuning van Heymstichting, gemeente Vught, Vughterstede, Theaterwerkplaats Novalis, Kindcentrum De Avonturier, Stichting Het Goudhaantje, Plaza Cultura, het koor All Together, band Rimpelrock, Seniorenbus, vele vrijwilligers en Woonwijze. Op die manier werken zij aan plezier en een grotere leefbaarheid in de wijken. Arno: “Contact met elkaar en met je leefomgeving: wonen is meer dan een dak boven je hoofd.” Dus, volwassenen, kinderen, opa’s en oma’s van Vught: doe mee op 8 juni van 13.00 tot 17.00 bij Novalis (Industrieweg 9c, Vught). Deelname is gratis. Meld je aan op: woonwijze.nl/zingen

Kijk ook bij

Twee nieuwe exposities in Museum Slager

Vanaf 12 december zijn in Museum Slager twee nieuwe exposities te zien: ‘Fotografie met een …