Lize Spit & Peter Terrin

‘Zin op Zondag’ op de Vlaamse tour op 16 mei

Na de succesvolle all-livestream-editie van afgelopen maand is ook de komende ‘Zin op Zondag’ vanwege de coronamaatregelen thuis via de livestream te volgen. Huis73 en Adr. Heinen gaan op de Vlaamse tour deze keer, want op zondag 16 mei van 15.00 tot 17.00 uur zijn Lize Spit en Peter Terrin te gast. Geniet thuis vanuit je luie stoel van boeiende gesprekken over literatuur.

Zin op Zondag is het enerverende programma op de zondagmiddag met aanstormend literair talent én bekende schrijvers. Programmamaker en presentator Marja Käss ontvangt iedere maand twee verrassende schrijvers in een informele setting. Kom meer te weten over hun nieuwste boek, hun werkwijze en hun toekomstplannen. Laat je verrassen door boeken die wellicht buiten jouw favoriete genre vallen. ‘Zin op Zondag’ wordt gepresenteerd door Marja Käss, docent drama, programmamaker/presentator en adviseur op het gebied van literatuur, theater en andere kunstdisciplines.

Lize Spit – Ik ben er niet
We kennen de Vlaamse Lize Spit van haar zeer lovend ontvangen en bekroonde debuutroman Het smelt. Haar tweede roman Ik ben er niet verscheen in december 2020. De Brusselse Leo is tien jaar samen met haar vriend Simon. Verbonden door een moeizame jeugd, heeft het koppel weinig anders nodig dan elkaar. Tot alles kantelt: Simon komt midden in de nacht thuis en lijkt vanaf dat moment iemand anders. Langzaam valt Leo’s minutieus opgebouwde bestaan uiteen, tot het punt waarop het gevaarlijk wordt.

Peter Terrin – Al het blauw
Peter Terrin is een eveneens Vlaams auteur bekend van onder andere ‘De bewaker’ en ‘Post Mortem’. Zijn nieuwste boek ‘Al het blauw’ verscheen in januari 2021. Simon is negentien wanneer hij midden in een college wegloopt en stopt met zijn studie. Hij slijt vele uren in Azzurra, het café van het zwembad in het nabije provinciestadje. Omgeven door de blauwe schittering van het nachtelijk verlichte water ontstaat een passionele relatie tussen Simon en Carla Binotto, de Italiaanse barvrouw, die twintig jaar ouder is. Er gaan geruchten over haar zware verleden en over John, haar onbehouwen echtgenoot. In hypnotiserend proza voert Peter Terrin de lezer mee naar de late jaren tachtig en naar Carla en Simon, die elk op een scharnierpunt van hun leven, voor onmogelijke keuzes staan.

Kaartjes
Vanwege de coronamaatregelen is de talkshow deze keer alleen bij te wonen via een livestream. Koop je kaartje snel, want onder de eerste 50 kaartjeskopers wordt het boek ‘Ik ben er niet’ of ‘Al het blauw’ naar keuze verloot. Tickets via: huis73.nl à 5 euro (livestream).

Kijk ook bij

De Corona Monologen: zes indringende voorstellingen

Tijdens de ‘Bossche Zomer’ zullen De Corona Monologen (een terugblik…) te zien zijn. Van 7 …