Catharinakerk (foto Wies van Leeuwen, collectie BHIC, nr. PNB001032445

Zielsveel Zingen voor Oekraïne

Op vrijdag 18 maart is er een benefiet-samenzangbijeenkomst in de St.-Catharinakerk in Den Bosch, van 20.00-22.00 uur. De opbrengst gaat in zijn geheel naar giro 555 om de mensen in én buiten Oekraïne te steunen.

Aanmelden kan op www.zielsveelzingen.nl. De richtprijs voor de entree is € 12,50, maar elk bedrag is welkom. In de kerk staat een doos waarin deelnemers hun bijdrage (contant) kunnen deponeren. Adres: Kruisbroedershof 6 te ‘s-Hertogenbosch.

Muziek is in staat ons hart te openen, zoals de organisatie van Zielsveel Zingen al jaren ziet gebeuren. Zonder veel woorden ontstaat verbinding tussen mensen die elkaar niet kennen, maar die elkaar dankzij en door de muziek verstaan. Die internationale taal van muziek en zang, daar is op dit moment nood aan. Als we de oorlog dan niet kunnen stoppen, kunnen we in ieder geval een ruimte creëren waar geen misverstanden zijn, geen strijd, maar samenzang en samenhang. Zingend is dat mogelijk, zingen kan hoop en steun opwekken.

‘Zielsveel Zingen’ bestaat intussen zeven jaar en is een begrip in Breda en Den Bosch. Er worden mantra’s en andere eenvoudige melodieën gezongen, die rechtstreeks naar hart en ziel gaan. Er is geen religieuze bedoeling; het zingen zelf doet het werk. Zo ontstaat verbinding tussen de deelnemers, die na afloop altijd weer blij en opgeladen vertrekken.

Kijk ook bij

Foto-expositie ‘KNIL & Maluku’ in Barak 1B vanaf 9 juli

Voor de foto-expositie ‘KNIL & Maluku’ portretteerde Ton Toemen een aantal oud-militairen van het Koninklijk …