Zichtbaar zijn in het verkeer

Sinds enkele weken is het ’s ochtends langer donker en valt het duister vroeg op de avond. Tijd om bewust stil te staan bij je zichtbaarheid in het verkeer. Onderzoek toont aan dat het risico om slachtoffer te worden van een ongeval met circa 17% afneemt met werkende voor- en achterverlichting. De zeven gemeenten in de GGA regio ’s-Hertogenbosch vinden de veiligheid in het verkeer belangrijk en besteden daarom extra aandacht aan fietsverlichting.

GGA staat voor GebiedsGerichte Aanpak en is een samenwerkingsverband tussen de zeven gemeenten Boxtel, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Oss, Sint-Michielsgestel en Vught en de provincie Noord-Brabant op het gebied van verkeer en vervoer. Deze week wordt een aantal fietsverlichtingsacties uitgevoerd in deze regio rondom ’s-Hertogenbosch. Jongerenstichting TeamAlert is te vinden op verschillende scholen met het project ‘Show Yourself’. Tijdens het project ervaren scholieren hoe goed zij nu echt zichtbaar zijn op de fiets zonder fietsverlichting, met een ‘thuiskomertje’ of met goede fietsverlichting. Als zij de deal aangaan om in het vervolg met fietsverlichting te fietsen, krijgen zij als beloning fietsverlichting aangeboden.

NUL verkeersdoden Brabant
De fietsverlichtingsactie draagt bij aan de verkeersveiligheidscampagne ‘Brabant gaat voor NUL verkeersdoden’. De campagne wil dat elke weggebruiker hierbij stilstaat. Want veilig thuiskomen, dat wil iedereen. Komend jaar zal extra worden ingezet op het thema ‘Zichtbaarheid’. Wist je dat je met donkere kleding pas op 20 meter zichtbaar bent voor je medeweggebruiker? Met lichte kleding wordt dit 50 meter en met fluorescerende materialen ben je al zichtbaar op 150 meter.

Kijk ook bij

Schrijf je in voor het Open Podium

Wil je je instrument laten zien en horen? Dan is het Open Podium iets voor …