Zet overleden dierbare(n) in het licht op Allerzielen

Allerzielen – het feest van alle zielen – is de dag waarop alle overledenen worden herdacht. Sinds de twaalfde eeuw wordt dit elk jaar op 2 november gevierd.

Het is een belangrijk moment van herdenken. Door een bezoek te brengen aan de laatste rustplaats van uw dierbare(n) op de begraafplaatsen in Vught en omgeving, staan we stil bij hun overlijden. Vanwege de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus zullen de herdenkingsdiensten in uw parochiekerk of op de algemene begraafplaats helaas niet plaatsvinden. De begraafplaatsen sluiten uiterlijk om 18.00 uur (of eerder bij zonsondergang). Dit jaar wordt de begraafplaats niet sfeervol verlicht. Ook is er geen processie langs de graven of een muzikaal intermezzo. Het aantal bezoekers is gelimiteerd vanwege de RIVM-voorschriften. Drukte moet worden vermeden. De nabestaanden die het graf van hun dierbare bezoeken, worden verzocht om overdag en bijvoorbeeld ook op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november het graf te bezoeken. Twee november is natuurlijk mogelijk, maar op alle dagen is de 1,5 meter afstand belangrijk. Het dragen van een mondkapje wordt gewaardeerd en als de overheid daartoe besluit, zou het kunnen zijn dat een mondkapje verplicht wordt gesteld. Volg altijd de aanwijzingen van de begraafplaats.

Gratis fakkels
Bijnen Uitvaartzorg stelt samen met uw parochiekerk en de gemeente Vught gratis fakkels ter beschikking voor nabestaanden. Deze fakkels kunnen worden afgehaald van donderdag 29 oktober tot en met maandag 2 november bij Bijnen Uitvaartzorg, Wolfskamerweg 16 Vught. Dit kan van 09.30 tot 17.00 uur. Bjorn Bijnen van Bijnen Vught: “Buiten staat een marktkraam met de fakkels. Volg de aanwijzingen op de parkeerplaats. Vanuit ons kantoor houden we toezicht op de uitgifte van de fakkels. We geven de fakkels niet mee aan kinderen. Als er vragen zijn, kunnen mensen gewoon aanbellen. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer terug naar de traditionele manier van herdenken.”

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …