Kunnen de lotenverkopers uit de gemeente Vught dit jaar ook weer op uw steun rekenen?

Zes Vughtse verenigingen verkopen loten via ‘Grote Clubactie’

Zes verenigingen uit Vught zijn gestart met de verkoop van loten voor hun club. Dit jaar is dat extra bijzonder. De Grote Clubactie bestaat 50 jaar! Met de felicitaties van koning Willem-Alexander op zak is dit nu al een jaar met een extra gouden randje. Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij, is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland.

Voor veel Nederlanders is ‘hun club’, ook anno 2022, onmisbaar. Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd. De Grote Clubactie is de grootste, en meest breed gedragen, fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen.

Lokale en sociale karakter grootste kracht
Het lokale karakter is nog steeds de grote kracht van de Grote Clubactie: je koopt een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te ondersteunen. Zo geven de vrijwilligers de eigen sportvereniging, hobby- of culturele club, carnavals- of muziekvereniging een financieel steuntje in de rug. Het sociale effect van de Grote Clubactie is eveneens groot. Met z’n allen loten verkopen brengt een extra gevoel van saamhorigheid binnen de club. Of de leden nu langs de deuren gaan, toffe TikTok-filmpjes delen om de actie meer aandacht te geven, een WhatsAppje sturen om zo online loten te verkopen of een klapper maken met een Superlot. Samen, als één team, zetten ze zich in voor hetzelfde doel. Het zorgt voor meer sociale cohesie.

Dit jaar doen in de gemeente Vught de volgende clubs mee: Cromvoirt: Prins Willem van Oranje Groep, Vught: Scouting Vught-Noord, Badminton Combinatie Smash, Prins Hendrik, VVC Vught, Vughtse IJsclub.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …