Zes verenigingen uit Vught verkopen loten landelijke Grote Clubactie

Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal drukbezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort.

Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.

80% van de opbrengst gaat naar de club
Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het Nederlandse verenigingsleven. Van elk verkocht lot van 3 euro gaat 80%, dus 2,40 euro, direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.

Steun vereniging en maak kans
Door mee te doen aan de Grote Clubactie worden zes Vughtse verenigingen direct ondersteund. Ook maken de deelnemers van de loterij kans op een van de vele prijzen, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Daarnaast is de prijzenpot verhoogd van 32.000 naar 332.000 prijzen en daarmee is de winkans nu 1 op 10! Dit jaar doen in de gemeente Vught de volgende clubs mee: Scouting Vught-Noord, Badminton Combinatie Smash Vught, VVC Vught, Zwem- en Trim club, Vughtse Sportclub Prins Hendrik en de Vughtse IJsclub.

Meedoen kan nog steeds
Verenigingen halen met deze actie al snel een bedrag tussen de 1.000 en 15.000 euro op. Wil jouw vereniging in de omgeving van de gemeente Vught dit jaar ook meedoen? Dat kan nog! Voor meer informatie, kijk op clubactie.nl of bel 013-455 28 25.

Kijk ook bij

Bart van de Hulsbeek stopt als wethouder in Sint-Michielsgestel

Bart van de Hulsbeek (VVD) ) stopt als wethouder van Sint-Michielsgestel. Hij heeft de fractie, …